Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wood en Matsuoka winnen mass-start Calgary, Elma de Vries derde

Wood en Matsuoka winnen mass-start Calgary, Elma de Vries derde

geplaatst vrijdag 27 maart 2009 om 23:17:25 op Schaatspeloton.nl

De traditionele 10 kilometer mass-start tijdens de recordwedstrijden aan het eind van het seizoen in Calgary is gewonnen door de Amerikaan Joshua Wood en de Japanse Fuyo Matsuoka. Wood was zondag na 25 ronden sneller dan Jan Blokhuijsen en Nobumitsu Kuroiwa. Matsuoka klopt op de meet Risa Takayama, Elma de Vries (DSB Bank) die in Calgary haar seizoen afsloot kwam niet verder dan plek drie.

De recordwedstrijden op de Olympic Oval in Calgary eindigt elk jaar met een mass-startwedstrijd over 10 kilometer. Onder de deelnemers dit seizoen ook Elma de Vries (DSB Bank). De Meppelse slaagde er echter in de Canadese stad niet in om de laatste marathon van het seizoen op haar naam te schrijven. Die eer moest zij in de eindsprint na 25 ronden laten aan de 17-jarige Japanse Fuyo Matsuoka. Matsuoka's landegenote Risa Takayama legde beslag op de tweede plaats.

Ook bij de Heren deden de Japanners goed mee om de prijzen. Vier van hen finishte op het snelle ijs in Alberta in de top-10. De zege ging echter naar de Amerikaan Joshua Wood die na 10 kilometer en 13 minuten 39 seconden als eerste over de streep kwam. Wood klopte in de eindsprint Jan Blokhuijsen. Blokhuijsen, die bij de mass-start demonstratie tijdens de Essent ISU World Cup in Heerenveen nog de eerste langebaanschaatser in de uitslag was, eindigde nu achter de 26-jarige Amerikaan als twee. De derde plaats ging naar de Japanner Nobumitsu Kuroiwa.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren