Schaatspeloton.nl - Nieuws - Létourneau en Lalonde eindwinnaars MSI Series

Létourneau en Lalonde eindwinnaars MSI Series

geplaatst zondag 22 maart 2009 om 15:35:53 op Schaatspeloton.nl

De Canadezen Benoit Létourneau en Dominique Lalonde zijn de eindwinnaars van de MSI Series. De Noord-Amerikaanse competitie, die 22 februari in Edmonton haar finale had, kent een ingewikkeld puntensysteem waardoor de eindstand pas afgelopen week bekend kon worden gemaakt. Bij de Heren legde Hans Posthuma en Jake Maarse beslag op plek twee en drie, bij de Dames deden Suzanne Dionne en Kathie Zapotocki dat.

De Noord-Amerikaanse MSI Series kent een ingewikkeld rekensysteem waarin rijders punten verdienen op basis van hun positie in de daguitslag, maar ook op basis van de achterstand op de dagwinnaar. Daarnaast heeft de organisatie vanwege de grote geografische verspreiding van de wedstrijdlocaties besloten slechts de beste 5 resultaten van een schaatser mee te tellen voor de eindrangschikking. Aangezien de competitie bestond uit 10 etappes betekende dit dat een schaatser die het volle aantal wedstrijden had deelgenomen de 5 slechtste resultaten mocht aftrekken.

Weinig rijders komen in Noord-Amerika echter aan 5 wedstrijden, dit seizoen slechts negen. Slechts één rijdster, de Amerikaanse Sandy Ramer die als zesde in het klassement eindigde, deed aan alle tien de wedstrijden mee. Met vijf zeges was Dominique Lalonde niet te evenaren bij de Dames. Lalonde bleef met het maximale aantal van 1000 punten meervoudig winnares Suzanne Dionne (881,6 punten) en de winnares van verleden jaar Kathie Zapotocki (873,4 pnt) met gemak voor. Bij de Heren ging de eindzege naar Benoit Létourneau met 908,6 punten. Hans Posthuma met 765,7 punten en Jake Maarse met 753,3 punten zijn goed voor plek twee en drie in de eindranglijst.

Bekijk ook:

Eindklassement Dames
Eindklassement Heren