Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kotijärvi en Hyttinen eindwinnaars Finse natuurijscompetitie

Kotijärvi en Hyttinen eindwinnaars Finse natuurijscompetitie

geplaatst dinsdag 10 maart 2009 om 11:47:09 op Schaatspeloton.nl

Antero Kotijärvi en Anita Hyttinen hebben zondag in Tuusulanjärvi/Järvenpää de eindzege in de eerste editie van de Finse natuurijscompetitie, de Tour de Skate, veiliggesteld. Kotijärvi, die de competitie van begin tot eind leidde, was in de Zuid-Finse plaats tijdens de finalewedstrijd ook de beste. De 48-jarige schaatser uit Kuopio liet na 83 kilometer Robert Brandt en Pekka Pajunen achter zich.

In het Finse Tuusulanjärvi/Järvenpää startte een beperkt peloton voor de finalewedstrijd van de dit jaar debuterende Tour de Skate. 14 schaatsers stonden aan de start voor de hoofdwedstrijd over 83 kilometer. Het was Antero Kotijärvi die opnieuw aantoonde de beste Finse marathonschaatser op natuurijs te zijn. Kotijärvi, die van begin tot eind de Tour de Skate leidde, had een voorsprong van ruim anderhalve minuut op Robert Brandt die de tweede plaats behaalde. Op ruime achterstand daarachter won Pekka Pajunen de sprint om de derde plek van een compact groepje van een drietal rijders. Drie schaatsers hadden deze winter aan genoeg wedstrijden meegedaan om reglementair in het eindklassement van de Tour de Skate te worden opgenomen. Antero Kotijärvi pakte met overmacht de eindzege en zag zich op het eindpodium geflankeerd door Jari Kolehmainen en Ari Partanen die goed waren voor de tweede en derde plek in het eindklassement.

Bij de Dames hoefde de deelnemers aan het klassement eigenlijk al niet meer deel te nemen. Het was al zeker dat Anita Hyttinen de eindzege behaalde voor Maria Miettinen. Beide dames kwamen in Tuusulanjärvi/Järvenpää dan ook niet aan de start. Kirsti Laurila was de enige deelneemster en was dan ook automatisch verzekerd van de zege in de afsluitende marathon over 83 kilometer.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren