Schaatspeloton.nl - Nieuws - Boeve, Bergsma en Busser naar Groenoranje schaatsteams

Boeve, Bergsma en Busser naar Groenoranje schaatsteams

geplaatst zondag 8 maart 2009 om 18:13:07 op Schaatspeloton.nl

Roy Boeve

Roy Boeve (bron: Schaatspeloton.nl)

Roy Boeve (Safan), Jorrit Bergsma (PE Peope) en Rob Busser (BCT Schaatsteam) rijden volgend seizoen voor de schaatsteams van de stichting Groenoranje. Dat maakte deze overkoepelende stichting van het BAM Schaatsteam en het Equipe Renault Eco2 vandaag op hun website bekend. Zowel Boeve als Bergsma wonnen dit seizoen een landelijke marathon, Busser verraste met name op buitenlands natuurijs met goede klasseringen.

Trainer/Coach Jillert Anema is in z'n nopjes met de versterking en zegt dat het BAM Schaatsteam en Equipe Renault Eco2 met de komst van "de drie B,s" er sterker op worden. Op dit moment is het management van de ploeg in gesprek met nog een schaatser die mogelijk naar Groenoranje komt en is er ook begonnen met de samenstelling van het nieuwe talententeam. De eerste gesprekken zijn hierover gevoerd en op zeer korte termijn wordt er duidelijkheid gegeven over de financiering, de samenstelling en het ambitieniveau van deze nieuwe ploeg.

De 23-jarige Roy Boeve kwam dit seizoen in de kleuren van het als sponsor stoppende Safan tot een dagzege. Boeve won de eerste etappe van de Super Prestige op de 5 kilometer lange ijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen. Daarnaast was de Kampenaar goed voor vier podiumplekken waaronder een derde plek bij het NK op natuurijs op de Oostvaardersplassen wat hem en bronzen medaille opleverde.

De eveneens 23-jarige Jorrit Bergsma behaalde dit seizoen voor PE People tijdens de elfde etappe van de Essent Cup zijn tweede kunstijszege op het hoogste marathonschaatsniveau. Hij deed dit voor zijn toekomstige ploeggenoot Roy Boeve. Rob Busser droeg het afgelopen seizoen succesvol de kleuren van het BCT Schaatsteam. De 24-jarige Wijhenaar verbaasde met name op buitenlands natuurijs waar hij in de KNSB Grand Prix goed was voor een podiumplek in de derde etappe. Op kunstijs behaalde Busser een tweede plek in de negende Essent Cupwedstrijd en sloot hij het seizoen af met een tiende plek op het NK op kunstijs, net achter Roy Boeve.

Bekijk ook:

Roy Boeve
Jorrit Bergsma
Rob Busser