Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van der Hoogen overweegt sponsoring te stoppen

Van der Hoogen overweegt sponsoring te stoppen

geplaatst dinsdag 3 maart 2009 om 19:54:33 op Schaatspeloton.nl

Ploegleider en sponsor Jan van den Hoogen overweegt te stoppen met zijn marathonschaatsteam dat dit seizoen in de Eerste Divisie uitkwam. De excentrieke Van den Hoogen, die al jaren teams op verschillende niveaus sponsort en begeleidt, meldt op de website van de ploeg dat "het gedoe met de reglementen en gerommel van de KNSB dit seizoen" hieraan ten grondslag ligt.

Volgens Van den Hoogen zullen ook veel andere ploegen stoppen, op de website onderbouwd hij zijn overweging. "Het heeft absoluut niet aan de schaatsers gelegen, die zijn er altijd vol voor gegaan. Maar het gaat gewoon om alles wat er omheen zit: gedoe over reglementen, gedoe over punten, A-rijders zijn A-rijders en B-rijders zijn B-rijders, punten voor tussensprints krijgen terwijl je de wedstrijd niet uitrijdt heeft niets met marathonschaatsen te maken. Waarom niet gewoon een apart groen pak daarvoor?" Overpeinst de ploegleider/sponsor.

De komende tijd zal Jan van den Hoogen met zijn rijders en andere teamleden bespreken wat te zullen doen. "We kunnen er zeker van zijn dat wanneer de Essent Cup blijft, er geen team VDH meer zal zijn volgend jaar". Aldus Van den Hoogen die in ieder geval wel bij zijn rijder betrokken wil blijven als trainer.