Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peterson en Hammarström winnen Jonny Nilsson Marathon

Peterson en Hammarström winnen Jonny Nilsson Marathon

geplaatst zondag 22 februari 2009 om 12:46:57 op Schaatspeloton.nl

De Zweedse Jonny Nilsson Marathon is zaterdag gewonnen door Sonny Peterson en Mia Hammarström. De wedstrijd over 50 kilometer vond plaats op het Bergslagskanaal met de start in Karlskoga en finish in het noordelijker gelegen Filipstad. Peterson was in de finale van de wedstrijd te sterk voor Mikael Mattsson en Mattias Karling die als nummer twee en drie zouden finishen.

Na een jaar afwezigheid vanwege de zwakke Zweedse winter kon de Jonny Nilsson Marathon afgelopen zaterdag weer plaatsvinden. Ruim 200 dames en heren gingen in Karlskoga van start voor de wedstrijd over 50 kilometer. Na ruim 1 uur en driekwartier kwam Sonny Peterson als eerste aan de meet in Filipstad. Peterson had bij aankomst een voorsprong van 20 seconden op Mikael Mattsson die als tweede finishte. Mattias Karling kwam weer 20 seconden achter Mattson als derde over de streep. Op de 66e plaats was Mia Hammarström als eerste dame in Filipstad. Hammarström had een voorsprong van bijna een kwartier op Anna Larsson en Pernilla Carlsson.