Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Stroetinga en Elma de Vries winnen in Alkmaar

Arjan Stroetinga en Elma de Vries winnen in Alkmaar

geplaatst zaterdag 21 februari 2009 om 00:28:20 op Schaatspeloton.nl

Op de Alkmaarse De Meent hebben Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Elma de Vries (DSB Bank) de elfde wedstrijd in de KNSB Cup gewonnen. Beide klassementsleiders waren in de massasprint het snelst en blijven logischerwijs in het Oranje. Stroetinga klopte Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2) die zo dus niet op sportief niveau revanche kon nemen voor zijn interne schorsing van gisteren.

Bij de dames was vandaag eens niet Chris Witty (Landjuweel) het snelst op het laatste rechte stuk. Waar de Amerikaanse woensdag en donderdag Elma de Vries (DSB Bank) in de weg naar de meet kon kloppen kwam ze er in Alkmaar niet aan te pas. Elma de Vries was het die de massasprint op haar naam schreef. Met haar eerste zege sinds de natuurijsmarathon in Haaksbergen verwees de Meppelse Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken) naar de tweede plaats. Chris Witty finishte pas als derde.

Bij de heren werd voor het eerst dit seizoen een wedstrijd over 125 ronden verreden. Voorafgaand aan de wedstrijd nam Miel Rozendaal (PE People) op zijn thuisbaan afscheid van het marathonpubliek. Rozendaal besloot eerder deze week dit seizoen niet meer in actie te komen en zijn carrière per direct af te sluiten. In de wedstrijd waren verschillende aanwezig aanvallen niet succesvol waardoor deze verlengde marathon uitdraaide op een massasprint. Onder de kanshebbers in deze sprint bevond zich na een dag afwezigheid ook weer Karlo Timmerman (Equipe Renaul Eco2). Timmerman slaagde er echter niet in sportieve revanche te nemen op de door de Stichting Groen-Oranje, die ook het BAM Schaatsteam beheert, opgelegde intern schorsing. De drager van de Witte trui moest op de meet de zege laten aan Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) die zo beslag legde op zijn tiende zege van het seizoen. Bob de Vries (BAM Schaatsteam) plaatste zich als derde op het podium.

In de Eerste Divisie ging de strijd om de zege na 100 ronden tussen twee rijders. Joost Koelen (Free-Wheel) en Hugo Heijnen (VDH Marmer en Natuursteen) hadden samen een ronde voorsprong op het peloton waarvoor Ronald Kruijer de derde plek opeiste. In de finale was Koelen te sterk voor Heijnen en de 23-jarige schaatser uit Delden pakte zo zijn eerste zege op landelijk niveau.