Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob de Vries en Chris Witty winnen in Breda

Bob de Vries en Chris Witty winnen in Breda

geplaatst donderdag 19 februari 2009 om 20:47:57 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries (BAM Schaatsteam) solo op weg naar een ronde voorsprong en de zege in de tiende KNSB Cupwedstrijd. <br><i>(Meer foto's volgen later)</i>

Bob de Vries (BAM Schaatsteam) solo op weg naar een ronde voorsprong en de zege in de tiende KNSB Cupwedstrijd.
(Meer foto's volgen later) (bron: Schaatspeloton.nl)

De tiende etappe in de KNSB Cup is in Breda gewonnen door Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Chris Witty (Landjuweel). Bob de Vries toonde zich in de West-Brabantse oppermachtig door solo het peloton te dubbelen. In een onoverzichtelijke wedstrijd completeerden Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) het podium. Chris Witty won net als gisteren in de massasprint.

Opnieuw KNSB Cupzege voor Chris Witty
Bij de Dames draaide de wedstrijd in Breda, net zoals de wedstrijd gisteren in Groningen, uit op een massasprint. In een niet onaantrekkelijke wedstrijd slaagde geen enkele dame erin een ronde voorsprong te pakken. In de tussensprints streden Elma de Vries (DSB Bank) en Groene truidraagster Chris Witty (Landjuweel) om de punten die met nog enkele wedstrijden te gaan in de strijd om deze groene trui nog zeker van belang zijn. Chris Witty verliet Breda opnieuw in de leiderstrui. Daarbij had de Amerikaanse nog een extra bos bloemen die ze mee kon nemen naar huis. Witty sprint na 60 ronden het snelst en pakte zo haar tweede zege op rij. Elma de Vries (DSB Bank) legde opnieuw beslag op de tweede plek, dit maal vergezelde echter Mariska Huisman (Viks Parket) als nummer drie dit tweetal naar het podium.

Naast de Groene trui van Witty bleven ook de Oranje en Witte trui in het bezit van hun eigenaressen, te weten Elma de Vries en Margo van de Merwe (Team de Sprinters).

Bob de Vries overklast de rest
De herenwedstrijd was er een die het in goede getale aanwezige publiek op sommige momenten vertwijfeld liet kijken. In een leuke wedstrijd gebeurde van alles. Zo zorgde een spoor in de bocht voor verschillende valpartijen. Een van de slachtoffers hiervan was Bob de Vries (BAM Schaatsteam) die in een aanvallend kopgroep ten val kwam en in de achtervolging moest. De winnaar van de Essent Cup leek hier echter niet teveel last van te ondervinden, want voordat het publiek met zijn ogen kon knipperen was de Haulenaar weer in de aanval. Solo nam De Vries een grote voorsprong op het peloton dat vervolgens in kleine groepjes verbrokkelde. De Vries slaagde er met een vertoon van klasse in het peloton solo op een ronde achterstand te zetten. Maar hierna begon de wedstrijd pas echt onoverzichtelijk te worden. Het peloton dat dus verbrokkeld was in verschillende groepjes was niet meer te vinden. Groepje voor groepje pakte rijders ook een ronde voorsprong en rijders die dit uiteindelijk niet deden moesten de wedstrijd verlaten.

Het BAM Schaatsteam zorgde er echter niet voor dat Bob de Vries zijn ronde voorsprong nog verloor. Zeker van zijn zege kon De Vries de finale ingaan. Hierin sprintte Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) naar de tweede plaats voor Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) die als derde finishte. Bob de Vries kon vervolgens de laatste twee ronden zich solo laten fĂȘteren.

In het algemeen klassement blijft Arjan Stroetinga onbedreigd aan de leiding. Bob de Vries klimt naar de tweede plaats in het klassement, dit vanwege het niet starten van Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2) in de tiende etappe. Timmerman die wel in Breda aanwezig was werd door de ploegorganisatie niet opgesteld. De leider in het jongerenklassement, die na het seizoen verkast naar Adformatie, kreeg van de stichting Groen-Oranje, die ook het BAM Schaatsteam beheert, een interne schorsing opgelegd vanwege een door hen niet gewenste manier van rijden van Timmerman in Groningen.

Bekijk ook:

Uitslag Eerste Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Top Divisie