Schaatspeloton.nl - Nieuws - Direct einde carrière voor Rozendaal en Bovenmars

Direct einde carrière voor Rozendaal en Bovenmars

geplaatst woensdag 18 februari 2009 om 23:56:27 op Schaatspeloton.nl

Miel Rozendaal

Miel Rozendaal

Vanwege verschillende omstandigheden beëindigen Miel Rozendaal (PE People) en Martijn Bovenmars (Vlasman) met onmiddellijke ingang hun carrière. Dit meldt KNSB.nl. Martijn Bovenmars kampt met een blessure aan de knie waardoor hij de laatste wedstrijden in zijn laatste seizoen niet meer in actie kan komen. Voormalig Essent Cupwinnaar Miel Rozendaal kan vanwege privé-omstandigheden het niet meer opbrengen het seizoen af te maken.

Miel Rozendaal kan bij zijn afscheid een omvangrijke erelijst overleggen. In zijn carrière was de Noord-Hollander goed voor 18 zeges op kunstijs, was hij 2002 winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en won in Calgary het officieuze Wereldkampioenschap in 2005. Daarnaast was Rozendaal in 2001/2002 eindwinnaar van de Essent Cup. Na afloop het vorige seizoen werd bij Miel Rozendaal lymfklierkanker geconstateerd. Van deze ziekte herstelde Rozendaal om in november kort na het begin van het seizoen weer op het ijs te verschijnen. Eigenlijk geen moment behaalde hij zijn oude niveau en op de Weissensee maakte Rozendaal bekend zich na het seizoen te gaan richten op zijn carrière na het marathonschaatsen. Nu brengt hij zijn afscheid naar voren. Vanwege omstandigheden in zijn direct omgeving hangt Rozendaal per direct zijn schaatsen aan de wilgen.

Naast Miel Rozendaal zal het peloton ook Martijn Bovenmars niet meer in haar midden zien. Bovenmars, die in 1999 op het hoogste niveau debuteerde en eenmaal goed was voor een kunstijszege op dat niveau, kampt met een knieblessure waardoor hij zijn laatste wedstrijden niet meer in actie kan komen.

Bekijk ook:

Miel Rozendaal
Martijn Bovenmars