Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga wint World Cup mass-start

Stroetinga wint World Cup mass-start

geplaatst zondag 15 februari 2009 om 18:06:36 op Schaatspeloton.nl

Roy Boeve leidt voor de Duitser Marco Weber het gemengde peloton van langebaan- en marathonschaatsers.

Roy Boeve leidt voor de Duitser Marco Weber het gemengde peloton van langebaan- en marathonschaatsers. (bron: Huub Snoep (KNSB))

De demonstratie marathon tijdens de World Cup langebaan is in Heerenveen gewonnen door Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam). Na 25 ronden was de Nederlandse Kampioen marathonschaatsen in de sprint sneller dan Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2) en Ingmar Berga (DSB Bank) die als nummer twee en drie finishten. Jan Blokuijsen (KNSB Opleidingsteam) was op plek vier de beste langebaanschaatser.

Voor de derde maal stond rond een World Cup langebaan in Heerenveen een demonstratie marathon op het programma. Aan het mass-start evenement over 25 ronden deden 26 schaatsers mee, elf marathonschaatser en vijftien langebaanschaatsers uit negen landen. Onder die langebaanschaatsers ook de Fransman Pascal Briand, de Zwitser Roger Schneider en de Australiƫr Joshua Lose die al in meer en minder mate ervaring hebben in het marathonschaatsen. De Canadees Jordan Belchos, die onder de deelnemers behoorde, heeft in het verleden succesvol in verschillende evenementen van de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie in de MSI Series meegedaan.

Zoals eigenlijk gezien de korte afstand te verwachten viel draaide de wedstrijd in een vol Thialf uit op een massasprint. Hierin toonde Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) zich het snelst. Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2) finishte als tweede, terwijl Ingmar Berga (DSB Bank) het marathonpodium completeerden. Langebaanschaatser Jan Blokhuijsen eindigde op plek vier vlak voor Bob de Vries (BAM Schaatsteam) net naast het podium.

Bekijk ook:

Uitslag