Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ruud Aerts wint 200 km op Runnmeer, Martijn Kromkamp eindwinnaar

Ruud Aerts wint 200 km op Runnmeer, Martijn Kromkamp eindwinnaar

geplaatst zaterdag 14 februari 2009 om 14:44:18 op Schaatspeloton.nl

Nabij het Zweedse Falun heeft Ruud Aerts (Foekens) de KNSB Grand Prix Finale op zijn naam geschreven. Aerts kwam na 200 kilometer solo aan nadat hij de vroege aanvaller Kurt Wubben (TNT Express) in de voorlaatste ronde had bijgehaald. Martijn van Es (TNT Express) eindigde als tweede. Martijn Kromkamp (Kooyenga Groep) eindigde als negende en verzekerde zich van de eindzege.

In koude omstandigheden stond de finalewedstrijd van de KNSB Grand Prix op het Runnmeer in het teken van krachtmensen. Halverwege de wedstrijd kwam Kurt Wubben (TNT Express) samen met Jochem Uithoven (BCT Schaatsteam) aan de leiding van de wedstrijd te liggen. Nadat Uithoven terugviel reed Wubben ronden lang solo over het Zweedse natuurijs. Met een voorsprong van zelfs meer dan 5 minuten leek de Zuid-Hollander bezig aan een krachttoer nabij Falun. In de ontknoping van de wedstrijd, toen de voorsprong al enigszins teruggelopen was wist Ruud Aerts (Foekens) de oversprong te maken naar de eenzame koploper. Toen Aerts aansloot bij de moegestreden Wubben liet hij hem dan ook snel achter zich. De laatste 10 kilometer reed de rijder uit Riel solo op weg naar de zege.

Achter Aerts die dus de zege greep kwam Martijn van Es (TNT Express) op 2 minuten solo als tweede over de streep. Arjen Becker (Kooyenga Groep) bleef net uit de greep van een pelotonnetje van slechts een man of tien en eindigde als derde. Klassementsleider Martijn Kromkamp (Kooyenga) finishte in het peloton als negende en verzekerde zich zo van de eindzege in de natuurijscyclus. De tweede plek ging hierin naar Ruud Aerts, Ruud Borst (Team Care Group - De Smelt) kon als derde naar het eindpodium.

Bekijk ook:

Uitslag