Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelenpunten vierde Grand Prix voor Rob Busser

Dick van Gangelenpunten vierde Grand Prix voor Rob Busser

geplaatst vrijdag 13 februari 2009 om 08:40:48 op Schaatspeloton.nl

Rob Busser (BCT Schaatsteam) is door de jury van de Dick van Gangelen Trofee uitgeroepen tot man van de wedstrijd in de vierde etappe van de Grand Prix op het Runnmeer. Rien de Roon, Henk Portengen en Eric Korver gaven Busser meer punten dan Peter van de Pol en Martijn Kromkamp (beiden Kooyenga Groep). Kooyenga Groep werd uitgeroepen als ploeg van de dag.

JURYRAPPORTEN
Jury: Rien de Roon, Henk Portengen en Eric Korver

Heren:
Rob Busser werd aangemerkt als man van de wedstrijd in de vierde race uit de Safan Grand Prix. De rijder van BCT was vroeg in de wedstrijd over 100 kilometer al actief in diverse ontsnappingen en ontpopte zich vervolgens ook als de grote animator in de kopgroep van vier die het tot honderd meter voor de streep volhield. Peter van de Pol vestigde in die groep ook de aandacht op zich, terwijl ook hij eerder al in meerdere groepen aanwezig was. Martijn Kromkamp verdedigde niet alleen zijn leiderstrui knap, maar deed dat ook nog eens volgens het principe ‘de aanval is de beste verdediging'. Dat maakte hij meer dan waar. Erik Hulzebosch reed een sterke wedstrijd. Al vroeg liet hij zich van voren zien, schroomde vervolgens niet de jump naar de kopgroep te maken, en bracht in de finale mede het peloton terug naar de vier leiders om zo zijn sprinter Sjoerd Huisman een kans op de zege te geven. Christian Gert Hoen tot slot was ook een van de opmerkelijke rijders in deze koers. De jonge man van Kooyenga maakte de hele wedstrijd een sterke indruk en liet zich vaak van voren zien.

Jurypunten
1 Rob Busser 5
2 Peter van de Pol 4
3 Martijn Kromkamp 3
4 Erik Hulzebosch 2
5 Christian Gert Hoen 1

Podiumpunten
1 Rob Hadders 3
2 Sjoerd Huisman 2
3 Martijn Kromkamp 1

Ploegen:
Over de eerste plaats in het ploegenklassement bestond weinig discussie. Met prominente rollen voor Van de Pol, Kromkamp en Hoen liet Kooyenga zich sterk zien. Dat hebben de mannen van Jan-Eise Kromkamp nodig ook, nu ze aan het einde van het seizoen plotseling in de steek worden gelaten door hun sponsor. Nefit eiste de vier punten op. Goed werk van de actieve Hulzebosch en Mombarg, terwijl Huisman na mooi werk van de ploeg toch nog kon sprinten voor de zege. Foekens verdiende de laatste punten. Niet alleen door het aanvallende werk van Lissenberg en Aerts, maar ook door de drie plaatsen bij de eerste twaalf in de uitslag.

Jurypunten Herenploegen
1 Kooyenga 5
2 Nefit 4
3 Foekens 3

Bekijk ook:

Klassement