Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sport2000 Stehmann legt Axel Koopman vast

Sport2000 Stehmann legt Axel Koopman vast

geplaatst dinsdag 10 februari 2009 om 23:15:57 op Schaatspeloton.nl

Axel Koopman

Axel Koopman

De Eerste Divisieploeg van Sport2000 Stehmann heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Axel Koopman. De 17-jarige rijder uit Heemskerk zal in het seizoen 2009/2010 uit gaan komen voor de formatie van ploegleider Jaap Vermeij. De jonge Koopman kwam dit seizoen uit in het regionale 6-Banentoernooi waar hij goed was voor een podiumplek.

Sport2000 Stehmann doet dit seizoen enigszins verborgen mee in de Eerste Divisie. Nick Uithoven, Robert van Dalen, Dinant Nieuwkoop en Thedo Vos rijden in de Eerste Divisie officieel zonder sponsor maar wel in het pak van Sport2000 Stehmann waar zij een seizoen eerder voor uitkwamen. Komend seizoen hoopt de formatie ook weer officieel zichtbaar als ploeg te verschijnen. Onder welke naam en in welke samenstelling is nog niet compleet bekend, wel is nu dus bekend geworden dat Axel Koopman zich bij deze formatie zal aansluiten.

Koopman komt dit seizoen in actie in de baancompetitie van Haarlem en het 6-Banentoernooi in de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. In het 6-Banentoernooi was de rijder van de Beverwijkse IJsclub Kees Jongert goed voor een podiumplek tijdens de negende etappe in Utrecht en staat hij als negentiende in het tussenklassement. In de Haarlemse baancompetitie vond Koopman tweemaal het podium en staat hij op de vierde plaats in de tussenstand.

Bekijk ook:

Axel Koopman