Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jens Zwitser houdt broer van maximum Dick van Gangelenpunten

Jens Zwitser houdt broer van maximum Dick van Gangelenpunten

geplaatst dinsdag 10 februari 2009 om 14:48:54 op Schaatspeloton.nl

Na de derde KNSB Grand Prixwedstrijd zijn de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee vergeven aan Jens Zwitser (DSB Bank) en Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen). Klassementsleider Ralf Zwitser (Adformatie), die van de juryleden Rien de Roon, Henk Portengen en Eric Korver vier punten kreeg, deed ondanks de punten die zijn broer voor zijn neus wegsnoepte goede zaken voor het totaalklassement.

JURYRAPPORTEN
Jury: Rien de Roon, Henk Portengen en Eric Korver.

Heren:
Jens Zwitser verloor de wedstrijd, maar won de strijd om de punten. Hij was al vroeg in de wedstrijd actief, moest knokken om terug te komen na een val, en meldde zich vervolgens ook nog eens in de finale. De vier punten gaan naar broer Ralf, die steeds bij de kopgroepen zat en in de laatste ronde de beslissende ontsnapping forceerde. Martijn Kromkamp verdedigde met verve zijn leiderstrui, reed attent en toch ook aanvallend. Rob Busser liet zich ook vaak zien en zat ook bij de laatste kopgroep. Daarin kon hij niet op gelijke voet meedoen met de broers Zwitser, maar reed hij toch naar vermogen. Yoeri Lissenberg liet opnieuw zien hoe sterk hij is, viel vaak aan, maar miste uiteindelijk de boot. Hij verdiende toch het laatste punt.

Jurypunten
1 Jens Zwitser 5
2 Ralf Zwitser 4
3 Martijn Kromkamp 3
4 Rob Busser 2
5 Yoeri Lissenberg 1

Podiumpunten
1 Ralf Zwitser 3
2 Jens Zwitser 2
3 Rob Busser 1

Dames:
Over de kracht en het karakter van Daniëlle Bekkering hoefde op het Runn-meer niemand te twijfelen. De Groningse stond er halverwege de wedstrijd alleen voor, maar dat weerhield haar er niet van bergen werk te verzetten en uiteindelijk de winst te pakken. Sandra 't Hart liet zich opnieuw heel goed zien, met een dappere race. Maria Sterk zat ook vaak van voren, net als haar ploeggenote Kitty Meeth. Erna Kijk in de Vegte verdedigde moedig haar trui en verdiende daarmee de laatste punten.

Jurypunten
1 Daniëlle Bekkering 10
2 Sandra ‘t Hart 8
3 Maria Sterk 6
4 Kitty Meeth 4
5 Erna Kijk in de Vegte 2

Podiumpunten
1 Daniëlle Bekkering 6
2 Mariska Huisman 4
3 Maria Sterk 2

Ploegen:
Bij de mannen verdiende Kooyenga de maximale punten. De ploeg reed echt als collectief, om de trui van Kromkamp te verdedigen, maar ook om aan te vallen met Becker en Van de Pol. DSB reed sterk met Jens Zwitser, De Vries en Dobbin, terwijl Foekens zich aanvallend weer liet gelden met zowel Aerts en Lissenberg. Daarmee verdiende dat team de laatste punten.
DSB was toch overheersend aanwezig bij de vrouwen, met zowel Sterk als Maarse en Meeth in prominente rollen. Landjuweel reed eveneens sterk. Die ploeg verdedigde de trui van Kijk in de Vegte, maar viel ook aan met 't Hart. De laatste punten gaan naar Frisia, dat met twee vrouwen begon, maar al vlot gereduceerd werd tot een éénmansformatie. Niettemin deed Bekkering heel veel werk en bekroonde dat ook nog eens met de zege.

Jurypunten Herenploegen
1 Kooyenga Groep 5
2 DSB 4
3 Foekens 3

Jurypunten Damesploegen
1 DSB 10
2 Landjuweel 8
3 Frisia 6

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren