Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoogeveen en Kijk in de Vegte winnen tweede Grand Prix

Hoogeveen en Kijk in de Vegte winnen tweede Grand Prix

geplaatst zaterdag 7 februari 2009 om 20:16:26 op Schaatspeloton.nl

De tweede wedstrijd in de KNSB Grand Prix is op het Runnmeer gewonnen door Jouke Hoogeveen (Schuurman Schoenen) en Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel). Hoogeveen won de sprint van medevluchters Ruud Aerts (Foekens) en Tristan Loy (Adformatie). Ook Kijk in de Vegte was het snelst van een kleine kopgroep en nam zo de klassementsleiding. Martijn Kromkamp (Kooyenga Groep) blijft leider bij de heren.

Dubbelslag voor Kijk in de Vegte
In een levendige dameswedstrijd slaagde halverwege koers vier dames er in voorsprong te nemen. Jolanda Spruit (Cakyline), Marjolijn Hulzebosch (Van der Wiel), Hilde van Slochteren (VPZ) en Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel) namen een dusdanige voorsprong op het peloton dat zij om de zege konden gaan strijden. Twee minuten voordat het peloton zou finishen won Kijk in de Vegte de sprint van de kopgroep. Van Slochteren eindigde als tweede voor Hulzebosch. Spruit eindigde op plek vier net naast het podium.

Omdat de winnares van de eerste Grand Prixwedstrijd, Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken), in het peloton pas als achtste finishte nam Erna Kijk in de Vegte ook de leiderstrui van de KNSB Grand Prix over van de Nederlands Kampioene.

Hoogeveen sprint naar bewogen zege
Ook bij de Heren kwam een kleine kopgroep aan de meet om te gaan sprinten om de zege. De uiteindelijke winnaar van deze sprint staat nou niet echt bekend als een groot sprinter. Jouke Hoogeveen (Schuurman Schoenen) staat vooral bekend als aanvaller en harde werker. Iets waar de nummer twee en drie van de 150 kilometer lange tweede etappe van de KNSB Grand Prix na vandaag weleens niet meer over eens zouden kunnen zijn. Ruud Aerts (Foekens) en Tristan Loy (Adformatie) moesten in de finale het leeuwendeel van het werk aan de kop doen omdat Hoogeveen aan leek te geven niet meer te kunnen. Vanaf de laatste positie in de kopgroep van drie bleek aan de meet de Schuurman Schoenenrijder toch zeker ook goed aan te kunnen komen. In de sprint verwees hij Aerts naar de tweede en Loy naar de derde plek. Na de meet ging de Franse Open Nederlands Kampioen voor het oog va de NOS-camera bij Hoogeveen verhaal halen over diens, in Loy's ogen, profiterende manier van rijden.

Achter het leidende drietal finishte Jan Maarten Heideman (DSB Bank) op ruim een halve minuut als vierde. Martijn Kromkamp (Kooyenga Groep) legde beslag op de achtste plek en blijft aan de leiding van de KNSB Grand Prix.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames