Schaatspeloton.nl - Nieuws - Loewen en Cameron winnen Skate the Lake

Loewen en Cameron winnen Skate the Lake

geplaatst dinsdag 3 februari 2009 om 14:23:13 op Schaatspeloton.nl

De Internationale schaatsmarathon op het Big Rideau Lake bij het plaatsje Portland in het Canadese Ontario is gewonnen door Adrian Loewen en Susan Cameron. Zij waren in deze zevende etappe van de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie na 50 kilometer het snelst. In totaal deden op het 1 kilometer lange natuurijstraject meer dan 150 schaatsers op verschillende afstanden mee aan het jaarlijkse Skate the Lake schaatsevenement.

Bij de heren was na anderhalf uur wedstrijd Adrian Loewen MSI Series leider Benoit Létourneau in een sprintduel te snel af. Het tweetal had na de wedstrijd over 50 kilometer ruim 6 minuten voorsprong op de nummer drie, Peter Doucet, die solo over de eindstreep kwam. Bij de Dames ging de zege naar Susan Cameron. De Noord-Amerikaanse kampioene marathonschaatsen kon lang mee in de herenwedstrijd en finishte met een voorsprong van 2 minuten op Dominique Lalonde als winnares. Suzanne Dionne legde beslag op plek drie.

In het klassement voor de MSI Series blijven Benoit Létourneau en Dominique Lalonde met nog vier wedstrijden te gaan aan de leiding staan.

Skate the Lake in beeld - slot
Afgelopen weken liet organisator Marco Smits in enkele filmpjes de voorbereiding op deze wedstrijd zien. Vandaag in het laatste deel het evenement zelf; met Olympische shorttracker Tania Vincent, de Canadese TV-komiek Rick Mercer en de winnaars Adrian Loewen en Susan Cameron.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren