Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ploegleiding Landjuweel pleit voor transferprotocol

Ploegleiding Landjuweel pleit voor transferprotocol

geplaatst vrijdag 30 januari 2009 om 15:04:52 op Schaatspeloton.nl

Net als eerder in de week Viks-eigenaar Ronald de Beer is ook Landjuweel-ploegleidster Alida Pasveer niet gecharmeerd van de handelswijze van DSB Bank rond het benaderen van rijdsters. De Amerikaanse Landjuweeldame Chris Witty werd door DSB Bank vlak voor het Open NK benaderd. Om de onrust die dit veroorzaakt in de toekomst te voorkomen pleit Pasveer richting de pers voor een transferprotocol.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld in het vertrek van Witty. We zijn over de breedte het beste team in de competities, scoren goede uitslagen, we krijgen complimenten voor onze tactiek en aanvalslust en dan is het vertrek van Witty een deukje in het fundament van Landjuweel en de loyaliteit binnen de ploeg, met nadruk op het laatste" aldus ploegleider Alida Pasveer. "Ook zijn we niet blij over de timing van de transfer, dit geeft onrust voor het Open NK van morgen zaterdag 31 januari. Deze afspraken hadden net zo goed volgende week gemaakt kunnen worden" aldus een geïrriteerde ploegleiding en sponsor Landjuweel.

"Eerder deze maand probeerde de DSB ploeg ook al Mariksa Huisman bij VIKS parket te ‘kidnappen'. De transfer van Witty lijkt hierop. Wellicht kunnen moet er een transferprotocol komen. Dit is niet goed!" aldus de ploegleiding van Landjuweel. "Van harte hoopt ploegleiding en sponsor dat morgen tijdens het Open NK op de Weissensee een sportieve revanche geschiedt!"

Bekijk ook:

Chris Witty vervangt Elma de Vries bij DSB Bank (30 januari 2009)
Viks-eigenaar boos over DSB-aanbod Mariska Huisman (25 januari 2009)