Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peter Nauta Essent Cupwinnaar in Eerste Divisie

Peter Nauta Essent Cupwinnaar in Eerste Divisie

geplaatst zaterdag 24 januari 2009 om 22:39:13 op Schaatspeloton.nl

Peter Nauta (Schaatsteam Bolsward) werd op het eindpodium geflankeerd door Klaas de Weerd (Dorcas Hulp) en Engbert de Vegt (GIBO-BEKA) .

Peter Nauta (Schaatsteam Bolsward) werd op het eindpodium geflankeerd door Klaas de Weerd (Dorcas Hulp) en Engbert de Vegt (GIBO-BEKA) . (bron: Schaatspeloton.nl)

De Essent Cupeindzege in de Eerste Divisie is in Utrecht definitief in de wacht gesleept door Peter Nauta (Schaatsteam Bolsward). De Fries finishte in de finalewedstrijd op de Vechtsebanen als tweede achter Johan Bakker (Groenehartsport.nl) die aanvallend de wedstrijd won. Peter Nauta begon de finale met een ruime voorsprong en zag zich niet meer bedreigt door de nummer twee Klaas de Weerd (Dorcas Hulp).

Solozege voor Bakker, Peter Nauta onbedreigd naar eindzege
Voor het klassement was de slotwedstrijd van de finaleavond om de Essent Cup de minst spannende van de drie. Waar de Top Divisie nog spannend werd door de ziekte van Bob de Vries en bij de Dames de finale begon met het kleinst mogelijke verschil, was leider Peter Nauta (Schaatsteam Bolsward) in de Eerste Divisie fit met een ruime voorsprong van 41 punten. De eindzege kon de Fries dus al vanaf het begin niet ontgaan. Dit betekende niet dat de voormalig Top Divisierijder zich rustig in het peloton schuilhield. Toen een groep van tien rijders in de tweede helft van de wedstrijd een ronde voorsprong pakte zat Peter Nauta daarbij.

In de finale was het Johan Bakker (Groenehartsport.nl) die solo vol in de aanval ging. Snel pakte de Rijnsburger een ruime voorsprong waardoor hij de zege niet meer liet lopen. Solo kwam Bakker als winnaar over de eindstreep. Achter Johan Bakker sprintte Peter Nauta naar de tweede plek waarmee hij als enige eindwinnaar van dit jaars Essent Cup op het podium van de finalewedstrijd stond. Engbert de Vegt (GIBO-BEKA) sprintte naar plek drie, de plek die hij ook na Peter Nauta en Klaas de Weerd (Dorcas Hulp) op het eindpodium van de Essent Cup bezette.

Het ploegenklassement werd in de Eerste Divisie gewonnen door de formatie van Groenehartsport.nl. Op het eindpodium zagen zij zich vergezeld door Viks Parket dat de tweede plek greep. Goesting Events dat als derde eindigde was afwezig op het podium, de formatie was al afgereisd naar de Weissensee waar vanochtend Thijs Smit in de Aart Koopmans Memorial goed was voor de zevende plek.