Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob Hadders en Yvonne Spigt winnen Grand Prix FlevOnice

Rob Hadders en Yvonne Spigt winnen Grand Prix FlevOnice

geplaatst zondag 23 januari 2011 om 11:55:49 op Schaatspeloton.nl

Rob Hadders sprint links naar de zege in de eerste KPN Grand Prixwedstrijd.

Rob Hadders sprint links naar de zege in de eerste KPN Grand Prixwedstrijd. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Biddinghuizen hebben Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) en Yvonne Spigt (Viks Parket) de eerste wedstrijd in de KPN Grand Prix gewonnen. Hadders was op het ijs van FlevOnice in de massasprint 5 duizendste sneller dan Gary Hekman (AMI Kappers), Sjoerd Huisman (SOS Kinderdorpen) werd derde. Spigt won de Grand Prix door de sprint van een kopgroep van vijf te winnen.

In de vroege morgen stonden in Biddinghuizen de Dames aan de start voor hun eerste wedstrijd in de KPN Grand Prix. In de schemering voltrok zich de openingsfase van de marathon en toen het licht was in de polder hadden een vijftal Dames zich los gemaakt van het peloton en een aanzienlijke voorsprong genomen. Bauke Haarlink (Ripca), Margo van de Merwe (Stouwdamsport), Yvonne Spigt (Viks Parket), Birgit Witte (Heijkoop & Partners) en Marjon Spijkerman (Van der Wiel) bouwde hun voorsprong nog gestaagd uit op het peloton waar de sterke natuurijsploeg van MKBasics.nl door ziekte en zondagsrust uitgedund was tot enkel Mireille Reitsma. Ook bijvoorbeeld Carla Zielman (CENNED) en Jolanda Langeland (Ripca) waren in Biddinghuizen afwezig. Dit alles leidde er mede toe dat voorsprong van het vijftal zelfs opliep tot meer dan 3 minuten. In de eindsprint was het op de streep met het blote oog haast niet te zien wie er had gewonnen. Na bestudering van de finishfoto werd Yvonne Spigt als winnares uitgeroepen. Spigt had 1 honderdste van een seconde voorsprong op Margo van de Merwe die als tweede finishte, Marjon Spijkerman eindigde op de derde plaats 4 honderdste naast de zege en ook de nummer vier Bauke Haarlink stond met 6 honderdste nog binnen een tiende van de winnares.
Yvonne Spigt ontving als winnares na afloop de eerste Groene leiderstrui van de KPN Grand Prix.

Waar bij de Dames de aanvallers werden beloond was het bij de Heren de massasprint die een winnaar moest bepalen. Al was dit bijna anders geweest. In de finale ontsnapte onder ander Peter van de Pol (Wadro) en later Joost Juffermans (Groenehartsport.nl) en Douwe de Vries (SOS Kinderdorpen). In de achtervolging op dit laatste tweetal probeerde ook Gary Hekman (AMI Kappers) het. Het was Hekman die als eerste de laatste bocht uit kwam en met lichte voorsprong naar de zege leek te sprintte. Maar op de lijn werd Hekman nog nipt voorbij gestreefd door Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) die de zege opeiste met een minimale voorsprong van 5 duizendste op Hekman. Achter Hekman, die de eerste Groene leiderstrui in de KPN Grand Prix kreeg uitgereikt, en Hadders kwam Sjoerd Huisman (SOS Kinderdorpen) als derde op het podium. Ingmar Berga (AMI Kappers) die, denkende dat zijn ploeggenoot Hekman de wedstrijd won, juichend over de streep kwam finishte als vierde net naast de ereplaatsen.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames