Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries wint in Wijk en Aalburg

Bart de Vries wint in Wijk en Aalburg

geplaatst dinsdag 6 januari 2009 om 22:36:23 op Schaatspeloton.nl

Jan van Oosterom leidt tijdens de Teus Vinkbokaal, voor de uiteindelijke winnaar Bart de Vries, de kopgroep in deze natuurijsmarathon in Wijk & Aalburg.

Jan van Oosterom leidt tijdens de Teus Vinkbokaal, voor de uiteindelijke winnaar Bart de Vries, de kopgroep in deze natuurijsmarathon in Wijk & Aalburg. (bron: Digitaalburg.com)

De natuurijsmarathon Teus Vinkbokaal is in Wijk & Aalburg door Bart de Vries (Schuurman Schoenen) op zijn naam geschreven. De jongste telg van de Haulese familie klopte in de Brabantse plaats medevluchters Jan van Oosterom (Goesting.nl Schaatsteam) en Kurt Wubben (TNT Express) in de laatste ronde. De organiserende ijsclub De IJsvrienden kon 48 schaatsers aan de start verwelkomen.

Aan de start verscheen in Wijk & Aalburg ook de laatste winnaar van deze marathon in december 1996, Arnold Stam. Stam finishte uiteindelijk op twee ronde achterstand van de winnaar als 23e. Vroeg in de wedstrijd hadden Jan van Oosterom (Goesting.nl Schaatsteam), Kurt Wubben (TNT Express) en Bart de Vries (Schuurman Schoenen) al succesvol de aanval gezocht. Het drietal slaagde er snel in om het peloton op een ronde achterstand te zetten. De ploeggenoten van Wubben en de jongste De Vries voorkwamen vervolgens dat andere rijders zich bij het drietal konden voegen.

Nadat Pieter Jan van Eck (Safan), lid van de plaatselijke en organiserende ijsvereniging De IJsvrienden, de sprint van het peloton had gewonnen begon de finale. In die finale probeerde Jan van Oosterom even om zijn vluchtmakkers met een aanval te verschalken maar slaagde daar niet in. Toen vervolgens Kurt Wubben in de laatste bocht ten val kwam kon Bart de Vries de zege vieren. Achter de Fries eindigde Jan van Oosterom als tweede, Kurt Wubben kon als derde naar het podium in de Brabantse plaats.

Bekijk ook:

Uitslag