Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marja van der Werf in begeleidingsstaf HSB Totaal

Marja van der Werf in begeleidingsstaf HSB Totaal

geplaatst woensdag 16 januari 2008 om 16:52:00 op Schaatspeloton.nl

Marja van der Werf

Marja van der Werf

Na het lopende seizoen zal Marja van de Werf (HSB Totaal) toetreden tot het begeleidingsteam van haar huidige ploeg. Het was al bekend dat Marja van der Werf na dit seizoen zou gaan stoppen als actieve marathonschaatster. Nu is dus bekend dat ze behouden blijft voor de sport en ploegleider Johan Zonderland, die ook volgend seizoen de leiding zal hebben, zal gaan ondersteunen.

Marja van der Werf startte dit jaar met een vrije rol binnen het Team HSB Totaal. Eind november 2007 werd bij haar de Ziekte van Pfeiffer geconstateerd en kon er een dikke rode streep door het huidige seizoen gezet worden. Tijdens het afgelopen NK marathon op kunstijs maakte ze haar rentree en afgelopen zaterdag tijdens de Power Play marathon in Heerenveen reed ze weer van voren in het peloton. Marja van der Werf lijkt daarmee net weer op tijd fit voor de wedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk, dit zijn dan tevens haar laatste wedstrijden.

Na dit seizoen zal zij toetreden tot de begeleidingsstaf van Team HSB Totaal. In die functie kan ze haar wedstrijd- en trainingservaring gaan overbrengen op de dames van dit team. De begeleidingsstaf voor volgend seizoen staat wederom onder leiding van Johan Zonderland, die inmiddels heeft toegezegd nog een jaar te blijven.

Bekijk ook:

Marja van der Werf