Schaatspeloton.nl - Nieuws - Loewen en Charbonneau winnen op Big Rideau Lake

Loewen en Charbonneau winnen op Big Rideau Lake

geplaatst dinsdag 30 januari 2007 om 23:31:00 op Schaatspeloton.nl

Zaterdag vond in het grensgebied tussen Canada en de Verenigde Staten de eerste echte natuurijsmarathon van dit seizoen in Noord Amerika plaats. Het International Big Rideau Speed Skating Championship werd in Portland, Ontario gewonnen door Adrian Loewen en Martine Charbonneau. De wedstrijd die jaarlijks wordt verreden maakte dit jaar deel uit van de festiviteit rond het 175-jarige bestaan van het Rideau Canal.

Dit jaar stonden op het programma een 5 en 10 km en de hoofdwedstrijd van 50 kilometer die meetelde als zevende wedstrijd van de MSI Series. De wedstrijden werden gerreden op een geveegde baan van 500 meter op het Big Rideau Lake.

De wedstrijd over 50 kilometer werd duidelijk gewonnen door Adrian Loewen. De Canadese nummer vijf in de MSI Series had aan de meet een voorsprong van twee minuten op Jake Maarse die tweede werd. Graham Lodge eindigde op al bijna 12 minuten achterstand als derde. Dit was echter al achter de eerste Dame. Martine Charbonneau op vier en een halve minuut van de mannelijke winnaar als beste dame. Zeven minuten achter haar eindigde Suzanne Dionne als tweede en iets later werd Denise Ramsden derde in de uitslag.