Schaatspeloton.nl - Nieuws - VS-Amerikanen pakken Noord-Amerikaanse titels

VS-Amerikanen pakken Noord-Amerikaanse titels

geplaatst dinsdag 6 februari 2007 om 09:11:00 op Schaatspeloton.nl

In Lake Placid, New York hebben Daniel Frederick, Jim Cornell en Carla Langenthal de Noord-Amerikaanse Titels marathonschaatsen verdeeld. De continentale titelstrijd die meetellen in de MSI Series werden in Lake Placid overheerst door rijders uit de Verenigde Staten. Enkel op de 50 kilometer wedstrijden konden twee Canadezen, Youri Juteau bij de Heren en Suzanne Dionne bij de Dames, zich op het podium nestelen.

Zaterdag, 25 kilometer
De eerste wedstrijd van dit officiƫle Noord-Amerikaanse Kampioenschap werd op zaterdag verreden voer 25 kilometer. Na die 25 km was het Daniel Frederick die de sprint een een driemanskopgroep won. Trevor Marsicano kwam vlak daar achter als tweede over de streep, MSI Series-leider moest in Lake Placid genoegen nemen met het brons.
Bij de Dames was het de Amerikaanse Carla Langenthal die met overmacht de continentale titel pakte. Op 44 seconden werd haar landgenote Carol Moore. Melissa Behr won met miniem verschil de sprint om de derde plek van Kathie Zapotocki en won het brons.

Zondag, 50 kilometer
Als enige rijder van de kopgroep de dag daarvoor was Jim Cornell op zondag overmachtig op het New Yorkse ijs. De Amerikaan pakte met een 5 en een halve minuut voorsprong de Noord-Amerikaanse Titel. Chris Callis werd tweede en de Canadees Youri Juteau eindigde op de derde plek.
Bij de Dames ging de titel opnieuw naar Carla Langenthal. Carol Moore werd eveneens opnieuw tweede, Suzanne Dionne nestelde zich echter op de derde podiumplek.