Schaatspeloton.nl - Nieuws - Handbreuk voor Johan Boonstra

Handbreuk voor Johan Boonstra

geplaatst donderdag 8 februari 2007 om 18:48:00 op Schaatspeloton.nl

Johan Boonstra (Blauwe Stad.nl) brak op de Weissensee zijn hand in het Open NK.

Johan Boonstra (Blauwe Stad.nl) brak op de Weissensee zijn hand in het Open NK. (bron: foto BAM Schaatsteam)

Op de Weissensee heeft Johan Boonstra (Blauwe Stad.nl) een handbreuk opgelopen. Zaterdag viel de 41-jarige rijder uit Gasteren na 30 kilometer tijdens het Open NK op de Weissensee. Ondanks de bij deze val opgelopen blessure reed hij de wedstrijd uit en starte zelfs zondag nog in de Aart Koopmans Memorial. Bij terugkomst in Nederland bleek zijn hand te zijn gebroken.

Evenals anderen is ook Johan Boonstra van Blauwe Stad.nl niet ongeschonden uit de Weissensee-strijd gekomen. Naderhand blijkt dat hij na zo`n dertig kilometer tijdens het ONK op zaterdag als zijn hand heeft gebroken, "ik voelde het pas toen ik klaar was met de wedstrijd en ik mijn schaatsen moest uittrekken", aldus Boonstra. In eerste instantie werd er uitgegaan van een kneuzing vandaar dat hij ook weer aan de start stond tijdens de Aard Koopmans Memoriaal. "Alhoewel het aantrekken van de schaatsen moeizaam was, met als gevolg dat ze te los zaten en ik daardoor veel blaren heb opgelopen, ging het aardig".

Helaas heeft de Weissensee niet dat gebracht wat Boonstra er van verwacht had. "Ik ben eigenlijk alleen voor de Alternatieve en hopend op de echte, dit jaar bij de A`s gaan rijden. Het hele seizoen alleen maar meerijden is echt niet mijn ding alhoewel het uitrijden van de 6-daagse wel een goed gevoel gaf. Maar omdat ik afgelopen jaren net dat stukje snelheid miste op natuurijs was het een investering die zijn vruchten absoluut afwierp".

In verband met zijn werk situatie moest hij keuzes maken en heeft bewust gekozen om de driedaagse en Zweden over te slaan om zodoende zoveel mogelijk trainingsdagen te kunnen gebruiken in de specifieke voorbereiding op de Alternatieve Elfstedentocht. Boonstra; "Bloed, zweet en tranen heeft het gekost om in de weken waarin het alleen maar regende en stormde vele uren op de fiets te zitten. Ik was er dan ook goed ziek van toen het in eerste instantie afgelast werd".

Toen kwam het verlossende telefoontje van ploegleider Groen, "it giet toch oan". Twee uur nadat hij met vliegtuig naar Oostenrijk zou zijn vertrokken zat hij met ploegmaat Willem Hut in de auto naar de Weissensee. Enerzijds gelukkig omdat het toch door zou gaan anderzijds teleurgesteld, geen tweehonderd kilometer. "Ik ben dan ook met een heel dubbelgevoel terug gekeerd, enerzijds hebben we een paar prachtige dagen gehad en hebben we toch nog twee prachtige wedstrijden gehad op de Weissensee, anderzijds; geen 200km, waren de resultaten niet in verhouding tot de investering en lijkt het seizoen door de breuk voorbij". Momenteel loopt Boonstra dan ook weer met het jaarlijkse dilemma rond, doorgaan of stoppen?, "ik ben niet meer de jongste!".