Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erik Hulzebosch breekt rib

Erik Hulzebosch breekt rib

geplaatst zaterdag 5 januari 2008 om 21:27:00 op Schaatspeloton.nl

Erik Hulzebosch

Erik Hulzebosch

Nieuwjaarsmorgen heeft Erik Hulzebosch (Nefit HR Ketels) een van zijn ribben gebroken. De schaatser/zanger liep de breuk op toen hij flauwviel op het toilet. Door de ribfractuur lijkt het belangrijkste doel van het seizoen voor Hulzebosch, het natuurijscircuit, in gevaar te komen. Hoelang het herstel voor de nummer twee van de laatste Friese Elfstedentocht zal duren is op dit moment niet bekend.

De 37-jarige Erik Hulzebosch heeft al enige tijd last van flauwvallen; "Het heeft iets te maken met een te lage bloeddruk, waarvan hij vooral in de ochtenduren last ondervindt" zegt ploegleider Gerjan Woelders. De rijder zelf vreesde eerst voor meer: "Ik dacht eerst dat ik mijn rug had gebroken, maar in het ziekenhuis bleek het gelukkig om een ribfractuur te gaan. Ik moet het een paar weken rustig aandoen en concentreer me nu op de buitenlandse natuurijswedstrijden."
Of hij echter op tijd klaar zal zijn voor de Weissensee is nog maar de vraag. Hulzebosch die voorafgaande van het seizoen zich vooral richtte op zijn zangcarrière, presteerde zelf weinig op kunstijs en had zijn pijlen voor dit seizoen al gericht op de natuurijsevenementen.

Bekijk ook:

Erik Hulzebosch