Schaatspeloton.nl - Nieuws - Seizoensverkiezing: BAM Ploeg van het Jaar

Seizoensverkiezing: BAM Ploeg van het Jaar

geplaatst dinsdag 27 maart 2007 om 22:54:00 op Schaatspeloton.nl

Het BAM Schaatsteam is in de Schaatspeloton.nl Seizoensverkiezing uitgeroepen tot de Beste Ploeg van het Seizoen 2006/2007. De Groen-Oranje ploeg werd 114 maal gekozen en hield de Safan/Foekens-ploeg in de stemming ruim achter zich, de Herenploeg van Time Out Sport komt op de derde plaats. De Dames van DSB is als beste Damesploeg op de vijfde plek terug te vinden.

De 157 stemmers verdeelde hun punten zeer duidelijk en eenduidig. Het BAM Schaatsteam werd 114 keer in de top-5 gekozen met een totaal puntenaantal van 785 punten, bijna 300 punten voorsprong op de eerste achtervolger. BAM heeft met Arjan Stroetinga twee en met Bob de Vries en Tristan Loy een dagoverwinning op kunstijs. Daarnaast was Tristan Loy de eindwinnaar van de KNSB World Grand Prix op natuurijs met een overwinning op het Zweedse natuurijs.

De tweede plaats in de eindstand is met 94 stemmen en 494 punten voor het team Safan/Foekens. De formatie van de familie Ruitenberg haalde een dagzege op kunstijs binnen met debutant Geert Plender en heeft met Casper Helling de nieuwe Nederlandse Kampioen op natuurijs en Werelduurrecordhouder in de gelederen.

Derde is geƫindigd de winnaar van het Essent Cup Ploegenklassement in de Topcompetitie, Time Out Sport. Met 410 punten verdiend uit 71 stemmen houdt de ploeg net de Proteqformatie achter zich. Die formatie van eindklassement winnaar Jan Maarten Heideman eindigt met 404 punten uit 72 stemmen op de derde plaats. Plek vijf is voor de DSB-Damesploeg, die het Damespeloton dit jaar beheerste met Daniƫlle Bekkering en Elma de Vries.

Het BAM Schaatsteam werd in veel provincies als beste gekozen. In Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Flevoland was BAM eerste. In Gelderland (Safan/Foekens), Noord- (Time Out Sport) en Zuid-Holland (Proteq) moesten ze die eer aan een ander laten maar eindigde ze wel als tweede.

Opvallendste verschil in de keuzes van mannen en vrouwen is dat bij de mannen de Proteqploeg, met een tweede plek, stukken beter werd beoordeeld dan bij de vrouwen waar zij op de achtste plek kwamen. De Zuidema Kranen ploeg kon bij haar collega's in het peloton een bovengemiddelde waardering vinden. Bij de marathonschaatsers kwam deze Damesploeg op de vijfde plek terug, terwijl ze dit bij de bezoekers niet haalde.