Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sicco Janmaat naar Viks Parket

Sicco Janmaat naar Viks Parket

geplaatst woensdag 28 maart 2007 om 12:07:00 op Schaatspeloton.nl

De Viks Parket ploeg heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Sicco Janmaat. De langebaanschaatser was in het afgelopen seizoen enkele malen succesvol in de B Divisiewedstrijden. Naast Janmaat zullen ook Ties Wielinga en naar alle waarschijnlijkheid de Japanner Shinta Kobayashi de overstap maken naar de A-ploeg, waar Tonny van Vliet actief bij blijft.

Ties Wielinga werd vierde in de eindrangschikking van de B Divisie en zal dus de overstap maken naar de A-rijders. Sicco Janmaat reed enkele malen succesvol mee waaronder een tweede plek in de 12e Cupwedstrijd. Vorig jaar lag al in de planning dat Sicco Janmaat dit seizoen op het hoogste marathonniveau zou uitkomen voor de Bonduelle-ploeg voordat de sponsor van deze ploeg zich uit de marathonsport terugtrok.

Uit de A-ploeg van Viks in dit seizoen stoppen Tom Versteeg en Frank Verheijen met marathonschaatsen. Of we Marcin Goszczynski volgend seizoen terugzien is nog niet bekend.

Hadders niet naar InterCarParts/Vlasman
Inmiddels is ook bekend geworden dat in tegenstelling tot wat eerder gemeld was Rob Hadders (De Hypotheker) niet de overstap zal maken naar het team van InterCarParts/Vlasman. De Groninger zal de overstap maken naar het BAM Schaatsteam waar ook B Divisiewinnaar Karlo Timmerman naar toe zal vertrekken. Hiermee heeft de groen-oranje formatie zeven rijders onder contract voor volgend seizoen, waarschijnlijk zullen de rijders dus verdeeld worden over twee teams, logischerwijs zal de tweede ploeg Blauwe Stad.nl hiervoor gaan dienen. De plek die was ingeruimd voor Rob Hadders zal bij InterCarParts/Vlasman worden ingenomen door Bart Hakkenberg die overkomt van de B-ploeg Groenehartsport.nl.