Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB Grand Prix nu zeker

KNSB Grand Prix nu zeker

geplaatst dinsdag 19 december 2006 om 22:55:00 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft de eerder gemelde invoering van een werelbeker marathonschaatsen op natuurijs nu officieel bevestigd. Op de kalender van de genoemde KNSB Grand Prix staan twee wedstrijden in Borlänge en twee op de Weissensee. De wedstrijd in Östersund zal geen onderdeel van het cyclus worden. De competitie zal zowel voor Heren als Dames zijn.

In januari wordt een start gemaakt met de KNSB Grand Prix marathonschaatsen op natuurijs. Het gaat dit seizoen om vier wedstrijden: twee in Zweden (Börlange) en twee in Oostenrijk (Weissensee). De NOS, mediapartner van de KNSB, brengt de wedstrijden op televisie.

Omdat natuurijs is Nederland al jaren schaars is, was een Grand Prix-circuit op natuurijs in het buitenland een wens van de sectie marathon van de KNSB om het marathonschaatsen nog aantrekkelijker te maken; niet alleen voor de schaatsers zelf maar ook voor het publiek, (potentiële) sponsors en media.

Zweden
Voor de wedstrijden in de KNSB Grand Prix in het Zweedse Borlänge heeft de organisatie aldaar een overeenkomst gesloten met reisorganisatie Oad. De locale organisatie heeft met KNSB reispartner Oad een rechtstreekse vlucht naar het vliegveld van Borlänge geregeld. "Dit is volgens mij precies wat de topsporters altijd al wilden" aldus organisator Gert Ruitenberg, "binnen twee uur op de plaats waar het World Grand Prix evenement georganiseerd wordt".
Wel moet Oad op uiterlijk 22 december 150 aangemelde reizigers hebben om deze vlucht te kunnen realiseren. Het is mogelijk voor alle KNSB licentiehouders deel te nemen aan deze World Grand Prix wedstrijden.