Schaatspeloton.nl - Nieuws - Pieter Jan van Eck naar Team Ruitenberg

Pieter Jan van Eck naar Team Ruitenberg

geplaatst zondag 3 december 2006 om 15:45:00 op Schaatspeloton.nl

Het jonge talent Pieter Jan van Eck (midden, MM Guide-Regio Bank) zal volgend seizoen uitkomen in de kleuren van Safan/Foekens.

Het jonge talent Pieter Jan van Eck (midden, MM Guide-Regio Bank) zal volgend seizoen uitkomen in de kleuren van Safan/Foekens.

Het jonge talent Pieter Jan van Eck (MM Guide-Regio Bank) zal volgend seizoen uitkomen in de kleuren van Safan/Foekens. De 17-jarige winnaar van twee A-wedstrijden heeft gekozen om na dit seizoen de overstap te maken naar het Team van de familie Ruitenberg. Hiermee lijkt de transferperiode echt vroeg los te barsten.

Eerder werd bekend dat Peter de Vries (Proteq) volgend seizoen naar de 'buren' van DSB zal verhuizen en verlengde Andrès Landman bij MM Guide-Regio Bank. Safan/Foekens, die ook eerder belangstelling toonde voor Andrès Landman, hebben nu de primeur met de eerste echte transfer in het schaatspeloton. De 17-jarige Pieter Jan van Eck zal volgend seizoen hun kleuren verdedigen. Opvallend daar het volgende seizoen pas over 10 maanden zal beginnen en het huidige seizoen pas 2 maanden onderweg is.

"We waren het er intern al snel over eens, die Van Eck heeft vechtersmentaliteit" melden Gert en René Ruitenberg, "en met zulke jongens willen we graag werken hij is dus welkom bij ons team." Gert Ruitenberg, ploegleider van de formatie die op dit moment vierde staat in het ploegenklassement, vervolgt "Dat René wat kan betekenen voor jonge rijders is in het verleden wel gebleken in de resultaten die duidelijk te zien waren bij o.a. Ingmar Berga en dit seizoen ook weer bij Roy Polmans en Geert Plender."

Pieter Jan van Eck debuteerde dit seizoen in het landelijke marathonpeloton, nadat de MM Guide-Regio Bank formatie hem had opgepikt uit het regionale circuit. In die competities won hij vorig seizoen alles wat er te winnen viel en ook behaalde Van Eck de nationale titel bij de B-junioren in het marathonschaatsen.