Schaatspeloton.nl - Nieuws - Droomtijd Marathon naar Alkmaar verplaatst

Droomtijd Marathon naar Alkmaar verplaatst

geplaatst woensdag 25 oktober 2006 om 21:56:00 op Schaatspeloton.nl

Door het intrekken van de vergunning door de gemeente Hoorn is de KNSB genoodzaakt de Droomtijdmarathon van de nieuwe ijsbaan de Westfries in die plaats naar De Meent in Alkmaar te verplaatsen. De gemeente Alkmaar heeft reeds groen licht gegeven voor dit nieuwe evenement in de nacht van de overgang van zomer naar wintertijd.

In de nacht van 28 op 29 oktober 2006 organiseert de KNSB op de Meent in Alkmaar de "Droomtijd Marathon". De deelnemers hebben de mogelijkheid om op de marathon (105 ronden, 42km) een supertijd neer te zetten, die door maar weinig mensen te verbeteren is. Deze Droomtijd Marathon staat open voor iedereen van 16 jaar of ouder. Iedereen die schaatsen heeft en erop vooruitkomt kan meedoen, je hoeft dus geen licentie te hebben of lid te zijn van een schaatsvereniging.

Doordat de marathon in de nacht van 28 op 29 oktober wordt gehouden, worden de deelnemers in staat gesteld om een zeer snelle tijd op de marathon neer te zetten. Dit omdat in deze nacht de wintertijd ingaat en de klok om 03.00 uur 1 uur wordt teruggedraaid. Het startschot zal om 02.00 uur worden gegeven en deelnemers zullen naar alle waarschijnlijkheid vanaf 02.02 finishen.

Doordat er tijdens de marathon gebruik wordt gemaakt van een transponder om de enkel, kan de exacte tijd worden geregistreerd. De tijd wordt opgenomen in het certificaat dat iedere deelnemer krijgt en waarop hun droomtijd staat vermeld. De Droomtijd Marathon biedt plaats aan maximaal 600 deelnemers die zich kunnen aanmelden en inschrijven via www.knsb.nl. De deelnamekosten bedragen € 10,-. Hiervoor ontvangen alle deelnemers aan De Droomtijd Marathon onder andere een uniek T-shirt. Tijdens het gehele evenement zullen de deelnemers op de hoogte worden gehouden door de speaker en zal een DJ voor de nodige opzwepende muziek zorgen.