Schaatspeloton.nl - Nieuws - Pieter Jorn Gemser en Britt Tjalma winnen in Noord-Oost Competitie

Pieter Jorn Gemser en Britt Tjalma winnen in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 21 januari 2008 om 13:09:00 op Schaatspeloton.nl

De zesde wedstrijd in de regionale Noord-Oost Competitie is in Assen gewonnen door Pieter Jorn Gemser (in de C Divisie), Britt Tjalma (Dames) en Egbert Post (Masters). De klassementleiders kwamen op De Smelt niet in grote problemen en hielden, met nog twee wedstrijden te gaan, de leiding in het klassement. De volgende etappe in de Noord-Oost Competitie is 10 februari in Heerenveen.

C Divisie
In Assen konden twee rijders gaan strijden om de dagzege. Piet Hijlkema (VPS Projectsupport BV) en Pieter Jorn Gemser slaagden er in samen het peloton op een ronde te zetten en konden zich gaan opmaken voor de eindstrijd. Nadat Endie van Laar (Lagerwey Schaats/Skeelers) eindigde als ‘best of the rest' en legde zo beslag op de derde plaats. In de finale was het vervolgens Pieter Jorn Gemser die de dagzege kon behalen. Piet Hijlkema moest genoegen nemen met de derde plek.
Door zijn zege liep Gemser in tot 18 punten achterstand van Richard Touber in het algemeen klassement.

Dames
Bij de Dames was het na 40 ronden Britt Tjalma die haar eerste zege van het seizoen behaalde. De 19-jarige Groningse was in de finale te sterk voor Rowenna de Boer die als tweede eindigde en klassementsleidster Dorien Kuik die als derde over de meet gleed.

Masters
Nadat Egbert Post zaterdag in Alkmaar goed was voor de derde plaats in de landelijke KNSB Cup marathon voor Masters won hij zondag in Assen ook op het regionale niveau. Het was voor de Groninger de eerste zege van het seizoen René van der Meulen eindigde op De Smelt als tweede, de derde plek was voor Harry Schut.
Albert Bakker blijft duidelijk aan de leiding staan van het tussenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie