Schaatspeloton.nl - Nieuws - Simon Schouten denkt aan stoppen, kiest voor Okay als hij doorgaat

Simon Schouten denkt aan stoppen, kiest voor Okay als hij doorgaat

geplaatst vrijdag 5 april 2019 om 20:45:23 op Schaatspeloton.nl

Komende maanden zal Simon Schouten, die twijfelt of hij zijn schaatscarrière zal voortzetten, zich eerst richten op het uitbreiden van het familiebedrijf. Pas daarna neemt Schouten de beslissing of hij helemaal stopt met schaatsen, of in de zomer zijn loopbaan weer oppakt. Als de Andijker, deze winter voor het derde jaar op rij winnaar van de eerste marathon op Nederlands natuurijs, besluit door te gaan dan zal hij dit doen in de kleuren van Okay Fashion & Jeans/Interfarms. Zo laat de ploeg weten die zich tevens verzekerde van de diensten van de Nieuw-Zeelander Peter Michael.

Na zijn focus op het familiebedrijf zal Simon Schouten deze zomer besluiten of hij doorgaat met marathonschaatsen. "Als hij dat doet, gebeurt dat zeker bij Okay Fashion & Jeans", stelt teammanager Edward van Dijk van die ploeg. "Tot en met juni, juli heeft hij het druk met bedrijf en staan zijn trainingen op een laag pitje. Maar in principe sluit hij in juli aan bij ons team. Dat is wel met de nadruk op 'in principe'. De afspraak is dat hij dat in juli gaat bekijken. Heeft hij weer zin in sport en trainen, dan zijn we het erover eens dat hij dat sowieso bij ons gaat doen. Eerlijk gezegd verwacht ik dat zelf ook na de gesprekken die we hebben gevoerd." laat Van Dijk in een persbericht weten.

De voorbereiding van Schouten op het nieuwe seizoen zou dan beperkt blijven tot zo'n drie maanden. Van Dijk: "Juli, augustus en september. Maar dat zijn wel de maanden waarin voor onze ploeg de grote trainingskampen op het programma staan. Dan denk ik dat hij in oktober gewoon wedstrijdfit is. Maar nogmaals, Simon wil dat pas in juli zelf beslissen."

De komst van Peter Michael is wél zeker, maar ook niet zo verrassend. De Nieuw-Zeelander kwam afgelopen seizoen al uit voor team Brokers, de opleidingsploeg van Okay, en won voor die ploeg zijn eerste schaatsmarathon. De Brokers-opleidingsploeg houdt echter op te bestaan. "Peter Michael sluit nu bij Okay Fashion & Jeans aan. Naast de marathons ligt zijn focus op de langebaan, en ook daarin gaan wij heb ondersteunen. Verder komt Peter Michael deze zomer ook in het inlinen al uit voor onze ploeg, zodat hij eigenlijk volledig onder contract staat bij Okay en ook als zodanig gaat meedraaien."

De 29-jarige Michael won meerdere wereldtitels als inlineskater, maar verlegde daarna zijn focus naar het schaatsen. Daarin won hij inmiddels al een wereldbekerwedstrijd en stond hij aan de start bij de Spelen in PyeongChang. "Met hem en Simon Schouten erbij hebben we straks in het marathonseizoen wel zeven rijders", erkent Van Dijk. "Peter Michael zal er echter niet elke week zijn, en als dat wel het geval is, hanteren we de constructie met één rijder die langs de kant blijft." Okay Fashion & Jeans/Interfarms kiest daarmee een formule die Bouw & Techniek afgelopen winter met de Belg Bart Swing succesvol op het ijs bracht.