Schaatspeloton.nl - Nieuws - Skate4AIR maakt ploeg compleet met komst Bart van der Vlugt

Skate4AIR maakt ploeg compleet met komst Bart van der Vlugt

geplaatst maandag 18 maart 2019 om 22:05:49 op Schaatspeloton.nl

Bart van der Vlugt zal aankomend seizoen uitkomen in de zwart-gele kleuren van Team Skate4Air.

Bart van der Vlugt zal aankomend seizoen uitkomen in de zwart-gele kleuren van Team Skate4Air.

Bart van der Vlugt zal aankomend seizoen uitkomen in de zwart-gele kleuren van Team Skate4Air. De 26-jarige rijder uit Rijsenhout komt over van Brokers Flexibles en keert daarmee terug bij ploegleider Jelmer Looijesteijn, waar hij eerder ook als rijder van team De Haan Westerhoff Zonwering mee samen werkte. Met de komst van Van der Vlugt is de topdivisieploeg van Skate4AIR waar eerder Simon Borsen, Axel Koopman, Stefan Wolffenbuttel, Tijs van der Steen en Robin Snoek verlengden, compleet. Voor de beloftenploeg wordt nog gezocht naar een geschikte rijder.

"Team Skate4Air is een leuke groep gasten die ik goed ken van de trainingen in Amsterdam. Het zijn jongens die wat voor elkaar over hebben en dat merk je in de trainingen en tijdens de wedstrijden", aldus Bart van der Vlugt. Ook de reistijd naar ploegtrainingen speelde mee in zijn beslissing. "De kortere reistijd van en naar trainingen maakt dat ik deze beter kan combineren met mijn werk. Hierdoor houd ik meer tijd over om te herstellen."

Afgelopen seizoen heeft Van der Vlugt als rijder van de Okay-formatie, waar Brokers Flexibles de opleidingsploeg van is, veel geleerd. Aankomend seizoen hoopt hij met name op natuurijs weer een stap te maken. "We zijn zeer verheugd met de keuze van Bart om bij ons te komen rijden. Zijn veelzijdigheid, visie en rijstijl passen goed binnen onze ploeg." aldus ploegleider Jelmer Looijesteijn . "Daarnaast kent hij de jongens al jaren. We kijken nu al uit naar volgend seizoen"