Schaatspeloton.nl - Nieuws - Roos Markus wint in 6-Banentoernooi, Ilona Grandia pakt leiding in spannende puntenstrijd

Roos Markus wint in 6-Banentoernooi, Ilona Grandia pakt leiding in spannende puntenstrijd

geplaatst maandag 18 februari 2019 om 17:10:17 op Schaatspeloton.nl

In Utrecht hebben Hans van den Eeckhout (C Divisie), Roos Markus (Dames, Port of Amsterdam/SKITS) en Robert Wierts de voorlaatste wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen. Markus was in de massasprint sneller dan Ilona Grandia (Leontienhuis) en Lynn Dekker. Grandia neemt dankzij haar tweede plek de klassementsleiding over van Femke Mossinkoff die op De Vechtsebanen als vierde finishte. In het klassement, met alleen nog de finale in Hoorn volgende week zaterdag te gaan, leidt Grandia nu met exact één punt op Mossinkoff. Dekker is op 12 punten achterstand nog een outsider.

Hans van den Eeckhout deed in de C Divisie belangrijke zaken. De Zoetermeerder won de wedstrijd en bouwde zijn voorsprong in het klassement uit. Martijn de Boer finishte in Utrecht als tweede, Igor Baars (Ormer ICT/New Care) was goed voor de derde plaats. Ruben stam kwam achter Daan Berkhout niet verder dan een vijfde plaats en zag zijn achterstand op Van den Eeckhout oplopen tot 13,9 punten.

Bij de Masters eindigde klassementsleider Robert Gaasenbeek achter Robert Wierts op de tweede plaats. Wierts liep hierdoor welgeteld 1,1 punt in op Gaasenbeek die met een voorsprong van 29,9 punten vrij zeker kan zijn van de eindwinst.