Schaatspeloton.nl - Nieuws - Merel Bosma casht krediet ploeggenoten en pakt eerste winst

Merel Bosma casht krediet ploeggenoten en pakt eerste winst

geplaatst zaterdag 9 februari 2019 om 20:46:26 op Schaatspeloton.nl

De twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Merel Bosma (mkbasics.nl). De Friezin die al jaren een belangrijke pion is in de overwinningen van haar ploeggenoten Lisa van der Geest en Iris van der Stelt kreeg haar steun in Enschede terugbetaald. Nadat Bosma vijftien ronden voor het eind solo ontsnapt was lieten Van der Geest en Van der Stelt zich afzakken en hielpen haar aan de overwinning. Manon Kamminga (A6.nl) won de pelotonssprint om de tweede plaats van het peloton voor Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud).

Je ziet het de laatste twee jaar eigenlijk al regelmatig op het ijs. Lisa van der Geest en Iris van der Stelt die wat terug willen doen voor het werk dat Merel Bosma over de afgelopen jaren heen voor haar ploeggenoten verzette. Tot nog toe kon Bosma het nog niet afmaken, maar vanavond viel alles op zijn plek voor mkbasics.nl. Na een actieve koers waarin aanval troef was vertrok Bosma in de slotfase uit het peloton. Sara van Vliet (Forte-Van der Steen Development) en Anne Leltz (A6.nl Groot in Auto's) sprongen er achteraan maar kwamen net niet dicht genoeg voordat mkbasics.nl hun ploegentactiek op het ijs brachten.

Bosma was los en Van der Stelt en Van der Geest lieten zich afzakken. De mkbasics.nl-trein die vervolgens op gang kwam kon niet meer ontspoord worden door het peloton waar Palet Vastgoedonderhoud samen opleidingsploeg BTZ.nl het tempo voerde. Nadat eerst Van der Stelt afhaakte stuurde Van der Geest net voor de reglementaire drie ronden voor het eind, waarin ploegenhulp niet meer toegestaan is, naar buiten en op dat moment keek Bosma solo het peloton al in de rug. De jury besloot het peloton eerder te laten afsprinten en hierin toonde Manon Kamminga zich het snelst. Imke Vormeer was achter Kamminga goed voor de derde plek.

Bosma mocht haar laatste ronde nog als ereronden rijden en kon uitgebreid haar eerste overwinning in het marathonschaatsen bejubelen.

Bekijk ook:

Uitslag