Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wittetruidraagster Bianca Bakker naar Palet Vastgoedonderhoud

Wittetruidraagster Bianca Bakker naar Palet Vastgoedonderhoud

geplaatst vrijdag 8 februari 2019 om 22:09:07 op Schaatspeloton.nl

De dames bij Palet Vastgoedonderhoud mag zich gaan verheugen op de komst van Bianca Bakker naar hun ploeg. De wittetruidraagster in de KPN Marathon Cup verruilt na dit seizoen het zwart-geel van ZiuZ voor het blauw-zwart van Palet. De 23-jarige Bakker was dit seizoen op kunstijs al goed voor vijf podiumplaatsen, waaronder ook de zilveren medaille tijdens het NK. Bij Palet vervangt Bakker Melissa Wijfje die door goede prestaties op de langebaan dit seizoen nauwelijks in actie kwam op de marathon. Naast de nieuwe aanwinst zal Palet komend seizoen opnieuw bestaan uit Imke Vormeer, Ineke Dedden en Jade van der Molen.

Bianca Bakker is zeer verheugd met de overstap. "Ik heb de afgelopen jaren het ontzettend naar mijn zin gehad bij Ziuz, maar vind het nu tijd worden voor een volgende stap in mijn schaatscarrière. Door verandering van omgeving en zoekende naar nieuwe prikkels voor mijn ontwikkeling, denk ik dat Team Palet Vastgoedonderhoud het beste past."

Door de goede internationale prestaties van Melissa Wijfje op de langebaan en de ambitie van haar om dit ook volgend jaar door te zetten, moest Team Palet Vastgoedonderhoud op zoek naar versterking. Ploegleider Eelco Kooistra: "Wij zochten al een tijdje naar een rijdster die ons team net als voorgaande jaren weer in balans brengt. Daarnaast is zij nog maar 23 jaar. Onze sponsor heeft voor twee jaar bijgetekend waardoor we met haar voorlopig ook de toekomst waarborgen."

Bekijk ook:

Bianca Bakker
Transferoverzicht 2019