Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Elferink stelt eindzege Noord-Oost Competitie veilig met winst voorlaatste wedstrijd

Arjan Elferink stelt eindzege Noord-Oost Competitie veilig met winst voorlaatste wedstrijd

geplaatst maandag 4 februari 2019 om 17:24:18 op Schaatspeloton.nl

Arjan Elferink weet het hij wint de voorlaatste wedstrijd in de Noord-Oost Competitie en daarmee het eindklassement.

Arjan Elferink weet het hij wint de voorlaatste wedstrijd in de Noord-Oost Competitie en daarmee het eindklassement. (bron: Johan Westenbroek)

In Heerenveen Arjan Elferink (Agri Trader) de eindoverwinning in de Noord-Oost Competitie voor C-rijders veiliggesteld door de voorlaatste marathon in de competitie te winnen. Op het snelle ijs van Thialf zag de Veenhuizer zijn belangrijkste twee concurrenten, Homme Jan de Groot en Gijs Verduijn, de slag missen terwijl Elferink mee was in de beslissende ontsnapping. In de sprint klopte hij daar bovendien nog eens Karsten Veen en Klaas Poortinga waardoor zijn voorsprong in het klassement opliep tot 48,9 punten. Alleen theoretisch kan Elferink, die afgelopen twee seizoenen de competitie bij de Masters won, nog achterhaald worden.

Bij de vrouwen ging de winst voor de tweede keer op rij naar de Britse Gemma Cooper (Bouwbedrijf De Vries). Zij klopte in de sprint van een eerste groep de shorttrackster Gioya Lancee en Hilde-Marije Dijkstra (iM FARMING). Lisanne Buurman (Sprog-Stouwdam) gaat met een voorsprong van 19,3 punten op Manon Gremmen (Schaatsshop Drenthe) de finalewedstrijd in.

Bij de Masters staat Jeroen Sienot op pole-position. Hij moest dan wel in Heerenveen de winst laten aan Harm van der Meulen die met twee ronden voorsprong op het peloton in de strijd om de dagzege Nederlands Kampioen Kurt van de Nes (Weissensee4kids) achter zich liet, maar met een derde plaats staat hij nu respectievelijk 31 en 30,9 punten voor op Chris van der Vegt en Harm van der Meulen.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters