Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag Lisanne Buurman, aanvalssucces Gijs Verduijn in Noord-Oost Competitie

Dubbelslag Lisanne Buurman, aanvalssucces Gijs Verduijn in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 24 december 2018 om 11:34:29 op Schaatspeloton.nl

Gijs Verduijn klopte na 60 ronden medevluchter Ruben Marinus met wie hij uit het peloton ontsnapt was en behaalde zo zijn eerste overwinning in de competitie.

Gijs Verduijn klopte na 60 ronden medevluchter Ruben Marinus met wie hij uit het peloton ontsnapt was en behaalde zo zijn eerste overwinning in de competitie. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Leeuwarden hebben Gijs Verduijn (C Divisie), Lisanne Buurman (Dames, Sprog-Stouwdam) en Jeroen Sienot (Masters, Agri Trader) de zesde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie gewonnen. Verduijn klopte na 60 ronden medevluchter Ruben Marinus met wie hij uit het peloton ontsnapt was en behaalde zo zijn eerste overwinning in de competitie. Buurman won daags na haar overwinning in de regiotopcompetitie ook de massasprint in de regionale competitie en nam met haar zege de leiding in het klassement over van Fenna Zandstra (Victron Energy-Gewest Fryslan) die genoegen moest nemen met de elfde plaats.

Homme Jan de Groot behield de klassementsleiding door achter Verduijn en Marinus als derde te finishen. Bij de vrouwen vergezelde Chantal Oosterkamp (CENNED) en Daphne Alderts (Sprog-Stouwdam) Buurman op het podium. Terwijl bij de Masters Arno Broekhuis (Weissensee4kids) en Hans van de Wetering (Stouwdam Bike & Skate) Sienot op het ereschavot flankeerden.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters