Schaatspeloton.nl - Nieuws - Imke Vormeer start in Alkmaar na misgelopen wereldbekerdeelname

Imke Vormeer start in Alkmaar na misgelopen wereldbekerdeelname

geplaatst zaterdag 8 december 2018 om 13:23:25 op Schaatspeloton.nl

Vanavond zal Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud) toch van start gaan bij de KPN Marathon Cupwedstrijd in Alkmaar.

Vanavond zal Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud) toch van start gaan bij de KPN Marathon Cupwedstrijd in Alkmaar. (bron: Schaatspeloton.nl)

Vanavond zal Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud) toch van start gaan bij de KPN Marathon Cupwedstrijd in Alkmaar. Vormeer was in Polen om deel te nemen aan de wereldbeker 5 kilometer maar mocht daar door een administratieve fout van de KNSB niet starten. De Nederlandse bond had het wereldbekerkwalificatietoernooi waar Vormeer de limiettijd reed niet aangemeld bij de ISU waardoor Vormeer geen door de internationale schaatsbond erkende limiettijd had gereden. Vanochtend is de nummer zeven in de tussenstand van de marathoncompetitie geland in Nederland om vanavond toch te kunnen starten bij de zesde KPN Marathon Cupwedstrijd in Alkmaar.

Imke Vormeer reed bij het wereldbekerkwalificatietoernooi een dik persoonlijk record en eindigde als zesde. Na een afzegging werd ze als eerste reserve door de KNSB uitgenodigd om dit weekend bij de wereldbeker haar internationale debuut te maken in het oranje. Afgereisd naar het Poolse Tomaszów Mazowiecki stak de ISU daar echter een stokje voor. Vormeer heeft volgens de internationale bond namelijk nooit de benodigde 7.30 in een door de ISU erkende wedstrijd gereden. Die limiettijden kunnen namelijk alleen gereden worden in internationaal erkende wedstrijden of NK’s. De KNSB had Vormeer dus niet mogen aanmelden voor de wereldbeker in Tomaszów Mazowiecki.

Omdat Vormeer nu niet in Polen mag starten is zij vanochtend teruggevlogen naar Nederland om vanavond in Alkmaar aan de start te kunnen staan bij de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup. In het klassement van de competitie staat ze na vijf wedstrijden zevende.