Schaatspeloton.nl - Nieuws - Simon Schouten wint finale Trachitol Trophy, eindwinst voor Evert Hoolwerf

Simon Schouten wint finale Trachitol Trophy, eindwinst voor Evert Hoolwerf

geplaatst zondag 25 november 2018 om 18:15:51 op Schaatspeloton.nl

De finalewedstrijd van de Trachitol Trophy is in Groningen gewonnen door Simon Schouten (Royal A-ware). Na een spectaculaire finale waarin Jouke Hoogeveen (Bouwselect) tientallen ronden lang solo op jacht was naar een tweede ronde voorsprong won Schouten de sprint van een kleine kopgroep. Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) en Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) werden tweede en derde. Evert Hoolwerf (Royal A-ware) liet concurrent Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) niet uit het oog en verzekerde zich van de eindwinst in de vierdaagse.

Een finale van een competitie waar nog iets op het spel staat kan vaak twee kanten op gaan. Of het wordt een volledig afwachtende koers waarin de kopmannen naar elkaar blijven kijken. Of het explodeert en het wordt een voor het publiek prachtige wedstrijden. In Groningen was er aan aparte combinatie van die twee te zien voor het aanwezige publiek in Kardinge en live op tv. Inderdaad week klassementsleider Evert Hoolwerf geen moment van de zijde van zijn belangrijkste concurrent Crispijn Ariëns, maar dit gebeurde in een wedstrijd die volop aanvallen kende.

Beide kanshebbers vonden zich na het strijdgewoel in de kop van de wedstrijd, maar achter een ontketende Jouke Hoogeveen. De Amsterdammer had net als negentien anderen een ronde voorsprong op het peloton gepakt maar koos solo de aanval. Tientallen ronden lang reed Hoogeveen alleen en samen met zich opofferende ploeggenoten voor het peloton. Toen Hoogeveen in de finale was bijgehaald door een kleine groep, die uit de oorspronkelijke kopgroep was overgebleven, en het viel even weer een moment stil ging Hoogeveen nogmaals aan. Zelfs in de sprint nadat hij was teruggepakt probeerde Hoogeveen nog mee te sprinten maar vermoeid zakte hij door zijn benen. Een sprintende Sjoerd den Hertog had last van de val van de lange man en moest in de sprint om de dagzege de overwinning laten aan Simon Schouten die zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Frank Vreugdenhil finishte achter Schouten en Den Hertog als derde.

In het eindklassement klom Schouten op naar de derde plaats achter eindwinnaar Evert Hoolwerf die met de Trachitol Trophy zijn eerste grote prijs op het hoogste niveau behaalde. In het tussensprintklassement was Bart de Vries (Bouw & Techniek) al niet meer te achterhalen. Hoolwerf en Ariëns flankeerde hem op het eindpodium waar De Vries definitief het pillenpak aantrok.

Bekijk ook:

Uitslag