Schaatspeloton.nl - Nieuws - Snijwonden en beschadigde pezen bij Jade van der Molen na massale valpartij

Snijwonden en beschadigde pezen bij Jade van der Molen na massale valpartij

geplaatst zondag 21 oktober 2018 om 13:01:30 op Schaatspeloton.nl

Jade van der Molen (in het midden op het ijs met de blauwe strepen op de rug) was een van de slachtoffers van een massale valpartij tijdens de openingswedstrijd van het marathonseizoen.

Jade van der Molen (in het midden op het ijs met de blauwe strepen op de rug) was een van de slachtoffers van een massale valpartij tijdens de openingswedstrijd van het marathonseizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Jade van der Molen (Palet Vastgoedonderhoud) heeft bij de massale valpartij gisteren in de openingsmarathon in Amsterdam snijwonden en beschadigde pezen in haar pink en ringvinger opgelopen. Van der Molen was het voornaamste slachtoffer van de valpartij waar in de finale van de wedstrijd in de hoofdstad zo'n vijfentwintig rijdster bij betrokken waren. De twee pezen en snijwonden van de 24-jarige rijdster, die overigens snijvaste handschoenen droeg, zijn na een lang ziekenhuisbezoek gehecht.

"Mijn hand zit nu tijdelijk in het gips om de pezen te laten herstellen" laat Van der Molen weten. "Morgen ga ik terug om op nieuw te kijken, ik hoop op een spalk" kijkt het beennummer 21, natuurlijk gebrand op een snelle terugkeer, hoopvol vooruit. "Ik hoop snel weer te kunnen schaatsen."

De snijwonden kwamen bij Van der Molen tot op het bot, ondanks dat zij tijdens de wedstrijd snijvaste handschoenen droeg. "Maar wie weet hoe het anders was afgelopen!" Een vraag die algemeen gesteld kan worden over de valpartij, hoe zou dit zijn afgelopen zonder snijvaste pakken.