Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elfstedenwinnares Seinstra met mix ervaring en jeugd terug in marathonschaatsen

Elfstedenwinnares Seinstra met mix ervaring en jeugd terug in marathonschaatsen

geplaatst vrijdag 19 oktober 2018 om 21:02:06 op Schaatspeloton.nl

(bron: ©TIMSimaging.nl)

Klasina Seinstra keert morgen bij de start van het nieuwe schaatsseizoen in Amsterdam terug in het marathonschaatsen. Ditmaal is de Friese Elfstedenwinnares als sponsor en ploegleider betrokken bij een nieuwe damesploeg. Anne Leltz, Manon Kamminga, Yvonne Nauta en regiorijdsters Lieke Splinter en Merel Brunsmann verschijnen onder de naam A6.nl Groot in Auto’s aan de start. A6.nl is het bedrijf dat drievoudig cupwinnares Seinstra samen met haar man Henk Jan Meijer runt in Lemmer.

De nieuwe formatie in de topdivisie bij de dames is grotendeels samengesteld door Manon Kamminga. Kamminga kwam vorig jaar na gestopt te zijn geweest weer terug in het marathonschaatsen in de kleuren van mkbasics.nl. Na in totaal vier podiumplaatsen, waaronder de overwinning bij de overwinning in de eerste marathon op natuurijs, verliet zij mkbasics.nl en ging opzoek naar een nieuwe ploeg. De sponsor, en ploegleidster, vond zij in Elfstedenwinnares en winnares van de Marathon Cup in 1996, 1997 en 1999, Klasina Seinstra. Kamminga krijgt bij A6.nl gezelschap van Yvonne Nauta, met wie zij eerder samen reed bij Gewest Fryslân, en debutante Anne Leltz. De jonge Leltz was vorig seizoen actief als regiorijdster van het inmiddels gestopte Monalyse-Sportvrouw.com en reed tussen de landelijke rijdsters bij de finale van de driedaagse op Nederlands natuurijs naar de elfde plaats. Nauta was in haar beperkte uitstapjes naar het marathonschaatsen drie keer goed voor een top-10 plaats.

Een opvallende naam is de regio- en reserverijdster Lieke Splinter. De Gewestelijke kampioen van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland kwam in 2009 voor het laatst uit voor een landelijke marathonploeg. Nu wordt van de spruitjespakwinnares van 2002, die in het verleden podiumplaatsen behaalde op kunst- en natuurijs, vooral verwacht dat zij haar ervaring op natuurijs kan gaan overbrengen naar haar nieuwe ploeggenoten. Behalve de 39-jarige Splinter zal ook de 21-jarige Merel Brunsmann als regiorijdster voor A6.nl Groot in Auto’s actief zijn.


Naast A6.nl zijn ook AGU en FinancialLease.nl als hoofdsponsoren aan de nieuwe ploeg verbonden.