Schaatspeloton.nl - Nieuws - ITBB/Tjas laat Jochem Kerssies en Coen Stellinga landelijk debuteren

ITBB/Tjas laat Jochem Kerssies en Coen Stellinga landelijk debuteren

geplaatst woensdag 22 augustus 2018 om 20:11:31 op Schaatspeloton.nl

ITBB/Tjas staat klaar voor het komende seizoen met van links naar rechts: ploegleider Jan-Gerben Strikwerda, Rijders: Jochem Kerssies, Coen Stellinga, Bouwe Kuin, Michael Groot en  verzorgster Stella Kleinhuis.

ITBB/Tjas staat klaar voor het komende seizoen met van links naar rechts: ploegleider Jan-Gerben Strikwerda, Rijders: Jochem Kerssies, Coen Stellinga, Bouwe Kuin, Michael Groot en verzorgster Stella Kleinhuis.

Jochem Kerssies en Coen Stellinga zullen komende winter hun landelijk debuut maken in het Beloftenpeloton gehuld in de kleuren van ITBB/Tjas. De Groningse studentenploeg versterkt zich naast de twee rijders die overkomen uit de regionale Noord-Oost Competitie ook met Bouwe Kuin die overkomt van Adviesburo Harry de Wolff. Michael Groot, die ook vorig seizoen voor ITBB/Tjas uitkwam, maakt de Beloftenploeg van ploegleider Jan-Gerben Strikwerda compleet. Alle vier de rijders zijn opnieuw lid van de Groningse studentschaatsvereniging Tjas.

Jochem Kerssies kwam afgelopen seizoen in de regio Noord-Oost Competitie uit was daar goed voor een overwinning. In Groningen mocht hij in die competitie op de hoogste trede van het podium staan. Coen Stellinga zal eveneens debuteren onder ITBB/Tjas, hij greep in de Noord-Oost Competitie net naast het podium in Enschede. Bouwe Kuin zal van Adviesburo Harry de Wolff de overstap maken naar ITBB/Tjas, na twee seizoenen bij de beloften denkt hij zich dit jaar meer te kunnen laten zien in de wedstrijden. De ploeg is compleet met Michael Groot, die het afgelopen seizoen ook al voor ITBB/Tjas uitkwam. Hij verwacht mooie resultaten met de nieuwe mannen te kunnen behalen. Guido van Gelder, Floran Bathoorn en Erik van de Worp hebben hiermee Team ITBB/Tjas verlaten. Tevens zal Jan-Gerben Strikwerda het ploegleiderschap overnemen van Roel Strijker.

Met de trainingsbegeleiding die de ploeg sinds deze zomer krijgt vanuit de Groningse Studenten Schaatsvereniging Tjas hopen de mannen de mooie start die het team vorig jaar heeft gemaakt door te kunnen zetten met nog betere resultaten. De ploeg zal voor de start van het nieuwe seizoen nog een week naar Zweden gaan voor een trainingskamp.

De studentenvereniging heeft het marathonschaatsen met deze ploeg serieus opgepakt, sinds dit jaar is er een werkgroep waar rijders en leden de praktische dingen rond de ploeg realiseren en met nieuwe ideeën komen voor de toekomst. Een van deze ideeën is het opzetten van een ploeg in de regionale competitie eveneens met rijders van Tjas. Komend seizoen zullen er al een aantal rijders in de kleuren van ITBB/Tjas rondrijden in de regio Noord-Oost Competitie.