Schaatspeloton.nl - Nieuws - Derde Grand Prixwedstrijd op de Weissensee

Derde Grand Prixwedstrijd op de Weissensee

geplaatst vrijdag 3 augustus 2018 om 19:17:30 op Schaatspeloton.nl

Een derde wedstrijd op de Weissensee krijgt komende winter de status van KPN Grand Prixwedstrijd. Het programma op het Karinthische bergmeer is op de schop gegaan en naast de opende Aart Koopmans Memorial op donderdag 24 januari en de afsluitende Alternatieve Elfstedentocht op woensdag 30 januari gaat een kortere wedstrijd op maandag 28 januari ook onderdeel uitmaken van de KPN Grand Prix. In het kortere programma, waarin het KPN Open NK op zaterdag 26 januari wordt verreden, en de toegevoegde derde Grand Prixwedstrijd is er geen ruimte meer voor een criterium, de ploegenachtervolging en het Open Oostenrijks Kampioenschap.

Met het verplaatsen van de Aart Koopmans Memorial van de laatste zaterdag van de evenementen op de Weissensee naar de eerste donderdag verschuift het gehele programma naar voren. Afgelopen winter stond op de donderdag voorafgaande aan het Open NK nog een criterium op het programma. Aan deze losse wedstrijd deed slechts een beperkt peloton mee. Overigens moest de Aart Koopmans Memorial de laatste twee jaar afgeblazen worden vanwege dooi en een overdaad aan sneeuw.

Door het verschuiven van de Aart Koopmans Memorial naar de eerste donderdag slaan de KNSB en de organisatie op de Weissensee twee vliegen in een klap. De toerrijders die in de eerste week op de Weissensee aanwezig zijn kunnen een volwaardige KPN Grand Prix zien en met de ruimte na de afsluitende Alternatieve Elfstedentocht op de laatste woensdag creëert met ook ruimte voor alternatieve data mocht het weer daar om vragen. Het peloton wordt namelijk pas tien dagen later terug verwacht in Nederland voor het hervatten de KPN Marathon Cup op kunstijs.

Op maandag 28 januari wordt nu een KPN Grand Prixwedstrijd gepland over 50 kilometer voor de Heren en 40 kilometer voor de Dames. Op de kalender neemt deze wedstrijd de plek in de ploegenachtervolging. De wedstrijd, die voorlopig als KPN Grand Prix 2 op de kalender, staat is de kortste van de gehele week. De Aart Koopmans Memorial zal 80 kilometer zijn voor de Heren en 60 voor de Dames. De afstand van het Open NK wordt verlengt tot 150 kilometer voor de Heren en 100 kilometer door de Dames, terwijl de Alternatieve Elfstedentocht logischerwijs met haar 200 kilometer in afstand ongewijzigd zal zijn.

Wedstrijdprogramma Weissensee 2019
Do. 24-01-2019 - Aart Koopmans Memorial (KPN Grand Prix 1) - Heren 80km, Dames 60km
Za. 26-01-2019 - KPN Open NK - Heren 150km, Dames 100km
Ma. 28-01-2019 - KPN Grand Prix 2 - Heren 50km, Dames 40km
Wo. 30-01-2019 - Alternatieve Elfstedentocht (KPN Grand Prix 3) - 200km