Schaatspeloton.nl - Nieuws - Palet brengt tweede Topdivisieploeg met eigen opgeleide rijdsters

Palet brengt tweede Topdivisieploeg met eigen opgeleide rijdsters

geplaatst maandag 26 maart 2018 om 23:09:34 op Schaatspeloton.nl

Annet Noppert en Demi van Benthem zullen volgend seizoen de stap maken naar de Topdivisie.

Annet Noppert en Demi van Benthem zullen volgend seizoen de stap maken naar de Topdivisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Volgend seizoen zal Palet Vastgoedonderhoud met een tweede ploeg actief gaan zijn in de Topdivisie van het damespeloton. Voor de formatie, die bedoeld is als opleidingsploeg en nog zoekende is naar een hoofdsponsor, zullen drie rijdsters gaan rijden die voortkomen uit de regionale samenwerking van Palet en het Gewest Fryslân. Demi van Benthem, Sterre Jonkers en Annet Noppert kwamen de afgelopen twee jaar al uit voor het Opleidingsteam Palet in de regionale Noord-Oost Competitie en maken nu de stap naar de Topdivisie.

Ploegleider Eelco Kooistra: "Na een heel mooi seizoen met winst in de Regiotop, deelname Weissensee en de natuurijsdriedaagse wilden alledrie de dames de volgende stap maken, de Topdivisie. Met een Beloftenteam in de Topdivisie bieden wij hen de kans om zich rustig te ontwikkelen op het hoogste niveau."

Team Palet Vastgoedonderhoud zelf bestaat na het stoppen van Elma de Vries voorlopig nog uit drie dames: Jade van der Molen, Ineke Dedden en Imke Vormeer. "We zijn nog op zoek naar een vierde dame om het team compleet te maken. We beseffen dat de spoeling dun is. Vooral door de manier van koersen is het ook niet eenvoudig om de juiste persoon voor ons team te vinden."aldus Kooistra. "Daarbij komt dat al veel dames onderdak hebben. We hadden de keus om dames uit ons opleidingsteam door te laten stromen, maar wij vinden dat deze dames langzaam moeten groeien en daardoor nog niet zo'n zwaar programma kunnen draaien op het hoogste niveau. We willen dat ze komend seizoen vrijuit wedstrijden schaatsen om ervaring op te doen"

Een vierde rijdster in de tweede ploeg wordt niet als noodzaak gezien.