Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook BraGeld.nl maakt stap naar de Topdivisie

Ook BraGeld.nl maakt stap naar de Topdivisie

geplaatst woensdag 7 maart 2018 om 23:15:13 op Schaatspeloton.nl

Nadat eerder Stehmann al als ploeg besloot voor komend seizoen over te stappen van de Beloften maakt ook BraGeld.nl nu deze stap. De door een samenwerking van Brabantse en Gelderse bedrijven gesponsorde ploeg zal op het hoogste niveau in elk geval bestaan uit Jasper van Mierle en Henriek van Milligen die de KPN Marathon Cup als vierde bij de Beloften voltooide. Voor ploegleider Jan van den Hoogen betekent de stap naar de Topdivisie een terugkeer op het hoogste niveau.

In het verleden was Jan van den Hoogen als ploegleider en sponsor actief op het allerhoogste niveau maar na afloop van het vorig seizoen stopte de iconische Brabander na 16 jaar als hoofdgeldschieter van een ploeg. Van den Hoogen zou ook als begeleider een stap terug doen, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. "Ik houd teveel van het marathonwereldje en mijn jongens om het makkelijke los te kunnen laten" kijkt de besnorde liefhebber terug op zijn niet volledig geplande terugkeer. "Het was de intentie na de vernieuwing van het team om dit seizoen meer een opleidingsteam te zijn en diverse rijders te ondersteunen met het verbeteren van de techniek en van daaruit sneller en beter te worden. Dat allemaal wel met het idee om in een paar jaar door te groeien naar de Topdivisie."

Vol vertrouwen versnelde stap omhoog
Die stap wordt nu versneld gemaakt na een jaar waarin de rijders zich al met verschillende resultaten hebben getoond. Henriek van Milligen slaagde er zelfs in een wedstrijd op zijn naam te schrijven en eindigde in het eindklassement van de KPN Marathon Cup op de vierde plaats. Jasper van Mierle eindigde bij de nationale wedstrijd op Flevonice als zevende en reed zich bij het Open NK en de Sea Ice Classic tussen de Topdivisierijders op natuurijs. Met deze twee rijders zal BraGeld.nl nu de stap naar de Topdivisie gaan maken. "Wanneer we een goed trainingsschema maken voor de zomermaanden, bij de start van het nieuwe seizoen voldoende ijstrainingsuren hebben, de jongens voor elkaar willen werken, samen plezier hebben en er een gezellige sfeer en teamgeest aanwezig is dan staan ze er volgend jaar." aldus Jan van den Hoogen in volle overtuiging dat zijn jongens meer aan kunnen.

Team BraGeld.nl werd voorafgaande aan het afgelopen seizoen opgezet met bijdragen van nieuwe sponsoren. De meeste sponsoren komen uit Brabant en Gelderland. Vandaar ook de naam BraGeld, wat verwijst naar beide provincies. "We hopen dat er voor aankomend seizoen nog een paar grote sponsors bijkomen, dat zou goed zijn om de jongens nog betere trainingsmogelijkheden en -faciliteiten te kunnen bieden, wat dan ook zeker weer tot resultaat zal leiden." aldus Van den Hoogen die de ploeg nog met een paar goede rijders hoopt te kunnen uitbreiden naar vier of zes man grootte. "Als dat kan zal het, zoals ik altijd zeg, zeker lukken. We hopen binnen korte tijd het rond te hebben met nog twee rijders voor de Topdivisie waar we al diverse goede gesprekken mee hebben gehad."

Afgelopen seizoen kwamen naast Henriek van Milligen en Jasper van Mierle ook Gijs Boer en Thomas Kruk uit voor BraGeld.nl. Zij zullen als reserve en/of wisselrijders bij de ploeg blijven.