Schaatspeloton.nl - Nieuws - Simon Schouten opnieuw winnaar eerste marathon op natuurijs

Simon Schouten opnieuw winnaar eerste marathon op natuurijs

geplaatst woensdag 28 februari 2018 om 21:16:12 op Schaatspeloton.nl

Net als vorig seizoen heeft Simon Schouten (Royal A-ware) de eerste marathon op Nederlands natuurijs gewonnen. De 27-jarige Andijker die vorig jaar de eerste natuurijsmarathon in Noordlaren won was nu in het Twentse Haaksbergen de sterkste in de sprint van een kopgroep waarin zijn ploeg sterk vertegenwoordigd was. Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) werd tweede, Bob de Vries (Royal A-ware) was goed voor de derde plaats.

Het was halverwege de koers een grote groep van twaalf die op weg was naar een ronde voorsprong. Robert Post (Bouw & Techniek), een van de twaalf, kwam juist op het moment dat hij leek te gaan aansluiten ten val en miste de slag. Het waren dus elf rijders die om de winst gingen gaan strijden. Het waren echter Arjan Stroetinga (Royal A-ware) en Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) die samen nog succesvol de oversteek vanuit het peloton naar de voorkant van de wedstrijd konden maken. Hierdoor was Bouw & Techniek met drie en Royal A-ware zelfs met maar liefst vier rijders aanwezig in de kopgroep.

Al voordat het peloton ging afsprinten scheurde de kopgroep weer in tweeën. De meeste rijders zaten vooraan maar de rappe Arjan Stroetinga en Gary Hekman (AB Vakwerk) vonden elkaar achter de voorsten en kwamen op een te groot gat te zitten. Na het afsprinten van het peloton was de race gelopen voor Stroetinga en Hekman en was het duidelijk dat zij niet de winnaars zouden worden. Timo Verkaaik (De Haan Westerhoff Zonwering) probeerde met een versnelling nog weg te komen, maar de Zuid-Hollander kwam niet ver. De sprint om de zege die volgde werd aangetrokken door Royal A-ware en liet in de krappe laatste bocht weinig ruimte voor de sprinters van Okay Fashion & Jeans/Interfarms waardoor Simon Schouten zonder bedreiging naar de winst kon sprinten. Sjoerd den Hertog moest genoegen nemen met de tweede plaats, Bob de Vries reed naar de derde plek.

Bekijk ook:

Uitslag