Schaatspeloton.nl - Nieuws - Iris van der Stelt zeker van eindwinst KPN Marathon Cup, vijfde dagwinst voor Lisa van der Geest

Iris van der Stelt zeker van eindwinst KPN Marathon Cup, vijfde dagwinst voor Lisa van der Geest

geplaatst zaterdag 17 februari 2018 om 20:40:43 op Schaatspeloton.nl

In Tilburg heeft Iris van der Stelt (mkbasics.nl) de eindzege in de KPN Marathon Cup veiliggesteld. De 25-jarige Sassenheimse, die voorafgaande aan de wedstrijd nog maar een paar punten nodig had om de eindzege definitief te maken en die ook behaalde, zag in de Brabantse stad ploeggenote Lisa van der Geest (mkbasics.nl) de vijftiende etappe in de cup winnen. Van der Geest bleef in de massasprint Jessica Merkens (Mastermind) en Imke Vormeer (Palet Schilderwerken) net voor en pakte haar vijfde dagzege.

Het was een korte zakelijke mededeling van de speaker zo'n tien ronden voor het eind van de cupwedstrijd in Tilburg: "Emma Engbers, je moet de wedstrijd verlaten." Maar het was dat moment dat het ook echt officieel werd dat Iris van der Stelt de KPN Marathon Cup dit jaar won. Engbers (Mastermind) was op 48,3 punten achterstand van Van der Stelt de laatst nog overgebleven concurrente, al was het eigenlijk nog maar theoretisch. In Tilburg kwam Engbers ten val en viel met een ronde achterstand terug in het peloton. Op dat moment velde de speaker met zijn zakelijk woorden het definitieve oordeel, al leek hij dat moment niet te beseffen.

In de eindsprint die de dagwinnares ging bepalen leek Lisa van der Geest haar best te doen om de overwinning in Tilburg ook aan ploeggenote Van der Stelt te laten. De Warmondse hield in maar zag Jessica Merkens aan de buitenkant voorbij komen en zette vervolgens alsnog aan. Op de streep bleef Van der Geest Merkens maar net voor. Imke Vormeer mocht als derde naar het podium. Iris van der Stelt kwam als vierde over de streep en had achteraf ook zonder het uitvallen van Emma Engbers de eindwinst veiliggesteld.

Bekijk ook:

Uitslag