Schaatspeloton.nl - Nieuws - Karen Teuling kan titel niet verdedigen bij Open NK Masters

Karen Teuling kan titel niet verdedigen bij Open NK Masters

geplaatst donderdag 15 februari 2018 om 07:53:59 op Schaatspeloton.nl

Bij het Open NK voor Masterdames zal Karen Teuling vrijdag haar titel niet kunnen gaan proberen te verdedigen. De 44-jarige Eindhovense kampt vanaf september met problemen aan haar zwakke linkerknie. Bij een kijkoperatie op 20 november zijn losse stukjes kraakbeen verwijderd en rafels weggeschraapt. Haar versleten knie en andere artrose problemen maakt dat schaatsen en lopen pijn doet en Teuling dit seizoen geen wedstrijden heeft geschaatst.

"Het natuurijs en Flevonice hebben altijd mijn voorliefde en het doet mij dan ook pijn zeker deze wedstrijd te moeten missen en zodoende mijn titel niet te kunnen verdedigen." laat Teuling weten. "Wel hoop ik dat andere damesmasters mijn voorbeeld volgen en gewoon mee komen doen. Ik zou het mooi vinden als er een redelijke damesgroep aan de start staat die er een spannende wedstrijd van kan maken."

De afgelopen jaren stond er telkens een beperkte groep damesmasters aan de start. Zo deden aan de door Teuling vorig jaar gewonnen titelstrijd slechts zes dames mee. Op dit moment van schrijven zijn er door de organisatie vijf inschrijvingen ontvangen van 40+-vrouwen. Teuling wenst alle damesmasters, maar ook de heren met wie ze jarenlang samen reed veel succes.

Bekijk ook:

Karen Teuling