Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rick Smit accepteert schorsingsvoorstel, Arjan Stroetinga en Simon Schouten naar tuchtcommissie

Rick Smit accepteert schorsingsvoorstel, Arjan Stroetinga en Simon Schouten naar tuchtcommissie

geplaatst vrijdag 9 februari 2018 om 18:28:18 op Schaatspeloton.nl

Vanavond zal Rick Smit (AB Vakwerk) niet van start gaan bij de KPN Marathon Cup in Enschede. De 29-jarige Hardenaar heeft een schorsingsvoorstel van één wedstrijd naar aanleiding van het handgemeen op de Weissensee geaccepteerd. Arjan Stroetinga en Simon Schouten (beiden Royal A-ware) hebben het door de scheidsrechterscommissie afgegeven schorsingsvoorstel van respectievelijk drie en twee wedstrijd niet geaccepteerd en laten de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. In afwachting op die zaak mogen zij starten.

Rick Smit ontving het voorstel van één wedstrijd schorsing voor het handgemeen met Arjan Stroetinga na afloop van het Open NK op de Weissensee. Stroetinga kreeg hiervoor ook een voorstel van één wedstrijd. Daar deze heeft hij, net als het voorstel van twee wedstrijden schorsing voor de aanvaring met Gary Hekman (AB Vakwerk), niet geaccepteerd. Voor de eerdere actie van Simon Schouten naar Hekman kreeg Schouten ook een voorstel van twee wedstrijden schorsing. Maar ook Schouten heeft het voorstel niet geaccepteerd en neemt de stap naar de tuchtcommissie.